Cristian David, ministrul delegat pentru control, cere stoparea jafului pe bani publici

Licitatia pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti a incalcat legea achizitiilor publice, iar RAAPPS va trebui sa recupereze sumele achitate Elenei Udrea pentru servicii neprestate in anii 2000 - 2006, a declarat vineri presedintele Autoritatii de Control a Guvernului, Cristian David.

Autoritatea de Control a Guvernului a prezentat vineri, la Palatul Victoria, bilantul de activitate pe anul trecut, 22 de cazuri din controalele facute fiind inaintate organelor de urmarire penala. Autoritatea de Control a Guvernului (ACG) a derulat, intre 2005-2006, 127 de actiuni de control, fiind verificate 310 entitati ale administratiei centrale si locale.

Reguli modificate in timpul jocului

"Ne-am intalnit cu situatii unde procedurile de licitatie nu au fost respectate sau au fost invocate situatii de urgenta pentru a fi evitata licitatia. Un caz elocvent, de data recenta, priveste licitatia pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti, unde conditiile de participare la licitatie au fost modificate chiar in timpul derularii acesteia" pentru a favoriza un singur competitor, a punctat David.

Licitatia organizata de Compania Nationala a Drumurilor, pentru executarea acestui tronson al autostrazii Bucuresti - Ploiesti, a fost castigata de firmele Euroconstruct (firma patronilor de la Golden Blitz), Comaxa, UMB Spedition si PA&CO International.

Dupa aparitia anuntului de licitatie in Monitorul Oficial, CNADNR a modificat cerinta initiala, privind realizarea a minim 45 de kilometri de autostrada, in cantitate de asfalt utilizata. Potrivit ministrului transporturilor, democratul Radu Berceanu, conditia initiala era discriminatorie si elimina din competitie firmele romanesti, deoarece Romania nu are decat 180 de kilometri de autostrada si, in plus, o autostrada e acelasi lucru cu doua drumuri nationale lipite. Nota finala de control va fi prezentata in prima sedinta de guvern.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.