"Daca cineva propune si se decide revocarea mea, plec. Punct!" Declaratia ii apartine ministrului justitiei, Monica Macovei, si a fost facuta in cadrul unei emisiuni televizate.
De altfel, Macovei este convinsa ca mandatul sau in fruntea Justitiei se va termina curand: "Eu as vrea sa fac ceea ce se mai poate face, insa mi-e clar ca nu voi avea timp". Macovei nu a renuntat la punctul sau de vedere cu privire la ordonanta de urgenta de amanare a euroalegerilor. "Daca era legal, eu n-aveam probleme cu avizarea", a declarat Macovei. Ministrul a explicat in aceeasi emisiune televizata ca "Orice proiect de lege, ca si cel de ieri, are un initiator. in cazul proiectului de ieri cu amanarea alegerilor, era trecut la initiator Ministerul de Interne, domnul Vasile Blaga, care nu semnase. Eu cum sa avizez un proiect care nu e semnat de initiator? Pentru mine, ca... pentru Ministerul Justitiei, un proiect care nu e semnat de initiator, care nu are initiator, deci - da? - nu exista. N-am ce sa avizez. Deci aici vorbim de legalitate". Macovei a explicat ca ordonanta poate fi atacata in contencios administrativ sau " exista si posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale de catre Avocatul Poporului".

Pe de alta parte, Monica Macovei a afirmat ca premierul Tariceanu nici macar nu s-a consultat cu ea pe tema discursului pe care l-a avut ieri in Senat, discurs legat tocmai de reforma in Justitie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.