Actele publicate in Monitorul Oficial nu sint intotdeauna cele adoptate in sedintele guvernului. Unele au suferit modificari suspecte la Secretariatul General.
O ordonanta de urgenta din decembrie anul trecut, legata de comasarea AVAS cu Oficiul de Privatizare din Ministerul Economiei, a plecat spre publicare la Monitorul Oficial intr-o forma total diferita fata de cea prezentata initial in sedinta de guvern. Premierul Tariceanu a semnat ordonanta, in vreme ce Ministerul Justitiei inca negocia cu institutiile implicate forma finala ce urma sa fie aprobata intr-o sedinta ulterioara. Traseul acestei ordonante confirma acuzatiile lansate de ministrul Justitiei, Monica Macovei, potrivit carora secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, ar modifica actele normative in drum spre Monitorul Oficial. (G.L.)

Premierul Tariceanu si se-cretarul general al Guvernu-lui, Radu Stroe, au mustruluit-o ieri, in sedinta de guvern, pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, dupa ce aceasta a declarat, marti seara, ca Radu Stroe schimba continutul legilor inainte de a le publica in Monitorul Oficial. "Cotidianul" are dovada care demonstreaza ca Tariceanu si Stroe au trimis la Monitorul Oficial o alta varianta a Ordonantei OPSPI, fata de cea discutata initial in sedinta de guvern.

Echipa buna, echipa rea

Sedinta de guvern de ieri a fost una furtunoasa, cu contre dure adresate de Radu Stroe si Tariceanu ministrului Justitiei. Cei doi s-au su-parat pe Monica Macovei, deoarece ea a declarat in emi-siunea lui Robert Turcescu de la Realitatea TV ca secretarul general al Guvernului schimba continutul legilor pe care le trimite spre publi-care la Monitorul Oficial. Cel care a inceput cearta a fost Radu Stroe, care a cerut sa ia cuvintul inaintea de discutarea proiectelor inscrise pe ordinea de zi a sedintei. Se-cretarul general al Guvernului a mustruluit-o pe Macovei pentru declaratiile sale de la Realitatea TV si apoi a spus ca ii va cere public acesteia sa-si dea demisia din Cabinet.

In discutia dintre cei doi a intrat apoi si premierul Tariceanu, care a acuzat-o pe Macovei ca este solidara doar cu o parte a echipei guvernamentale. Potrivit unor surse citate de NewsIn, Tariceanu i-ar fi spus lui Macovei ca atitudinea ei creeaza impresia ca "unii sint ingeri, iar altii, demoni; unii fac parte din echipa rea, iar altii, din echipa buna". "Ma bucur ca eu fac parte din echipa buna", i-a replicat Monica Macovei lui Tariceanu.

De la 25 la 5 pagini

Intreg scandalul iscat intre secretarul general al Guvernului, premier si ministrul Justitiei are la baza modul in care a fost votata in Guvern ordonanta privind comasarea Agentiei de Valorificare a activelor Statului (AVAS) cu Oficiul de privatizare din Ministerul Economiei (OPSPI). Macovei ii acuza pe cei doi ca au trimis spre publicare la Monitorul Oficial o alta varianta a ordonantei, fata de cea luata in discutie initial in sedinta de guvern. "Cotidianul" a intrat in posesia unor documente care sustin afirmatiile lui Macovei. Concret, pe 5 decembrie 2006, AVAS a trimis Ministerului Justitiei (MJ) o copie a proiectului de ordonanta, fara adresa de intimpinare.