Ministerul Sanatatii va emite, luna aceasta, un ordin care va reglementa normele de igiena in saloanele de cartier. Inspectorii prognozeaza ca multe dintre ele vor disparea

O simpla vizita a inspectorilor sanitari care au semnalat aparitia unor noi norme de igiena pentru saloanele de frumusete a bagat spaima in administratorii de profil din Capitala.

seful Inspectiei Sanitare de Stat, Bogdan Nica, spune ca nu este vorba despre o lege noua, ci doar de un ordin care sa completeze legislatia actuala. "Imediat ce am aflat ca nu voi mai putea functiona in apartamentul din Unirii, am mutat totul in spatiul din stirbei Voda. Asa, mai bine sa evit cine stie ce amenzi", spune Monica, administratorul unui salon de coafura din centrul Bucurestiului. Noul ordin al Ministerului Sanatatii, care va fi publicat in "Monitorul Oficial" luna aceasta, se axeaza pe doua probleme: imposibilitatea saloanelor de a functiona in apartamente, respectand in acelasi timp normele europene de igiena, si interzicerea piercingurilor si a tatuajelor pentru cei care nu au implinit 18 ani, fara acordul parintilor.

Legislatie dupa model britanic

Inspectorul-sef Bogdan Nica, de la Inspectia Sanitara de Stat din cadrul Ministerului Sanatatii, spune ca este vorba despre un ordin care va fi publicat luna aceasta in "Monitorul Oficial". "Nu este un proiect special pentru aceasta tema, ci doar un ordin care va impune principii clasice de igiena, dar si cateva directive europene, la care trebuie sa ne aliniem", explica Nica. Inspectorul-sef adauga ca aceste criterii respectate de tarile din cadrul Uniunii Europene vor putea duce la eliminarea mai multor asa-zise saloane de infrumusetare, infiintate in apartamente. "Patronii vor fi nevoiti sa renunte la metodele superficiale de sterilizare ale forfecutelor sau a altor ustensile din dotare, dar, pana la asta, oricum vor avea de dovedit cum pot functiona cu sala de asteptare, frizerie, coafor, cosmetica, manichiura, pedichiura si masaj intr-un apartament clasic dintr-un cartier din Bucuresti", precizeaza Bogdan Nica.

Piercing sau tatuaj doar cu acordul parintilor

in continutul aceluiasi document care a bagat spaima in patronii de saloane din Capitala se va regasi un alt regulament cu privire la centrele de piercing si tatuaj. Oficialii din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat spun ca s-au inspirat din legislatia britanica, pentru ca acolo, sustin ei, s-au inregistrat cele mai multe cazuri de hepatita contaminata de la astfel de centre improvizate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.