Marian Vanghelie e foarte zgircit cu informatiile pentru cetateni. Dar e foarte generos cu banii pentru consilieri. Primaria Sectorului 5 are un site de Internet inutilizabil. Pagina de web a institutiei conduse de Marian Vanghelie nu contine nici o informatie utila cetatenilor.

Luna trecuta, bugetul Primariei Sectorului 5 a fost usurat de 40.000 de dolari pentru a trimite 12 consilieri, un viceprimar si secretarul intr-o excursie "de studii" in Florida. Aceeasi institutie nu a dispus insa de citeva sute de euro pentru realizarea unui site de Internet din care cetatenii sa afle informatii strict necesare.

La adresa Primariei Sectorului 5 (ps5.infochiosc.ro) sint postate un scurt istoric, de "mare interes" public, numele primarului, al viceprimarului si al secretarului, adresele scolilor din sector si cam atit. Nu poate fi citita nici macar lista consilierilor. Nu sint postate hotaririle de consiliu local, declaratiile de avere, informatii despre acte necesare pentru diverse autorizatii etc. Aceasta, in timp ce toate primariile marilor orase din Romania sau ale celorlalte sectoare ale Capitalei au pagini de Internet care contin informatii utile.

Constanta este premianta

Majoritatea paginilor web ale primariilor din tara ofera, pe linga informatii complete despre actele necesare obtinerii diverselor autorizatii, chiar si formulare de cereri, pe care cetateanul le poate completa acasa, evitind astfel sa aglomereze inutil ghiseele. Dintre acestea, cea mai perfomanta apartine Primariei Constanta. Aceasta contine chiar si un motor de cautare, cu ajutorul caruia se poate afla in orice moment la ce serviciu al primariei a ajuns o cerere si stadiul de rezolvare a acesteia. Astfel, cei care apeleaza la serviciile institutiei nu sint nevoiti sa dea nenumarate telefoane sau sa formeze cozi la ghisee pentru a se informa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.