SANITARUL PRICEPUT. Tudor Giurgiu are niste "Legaturi bolnavicioase" cu banul public

In mandatul lui Tudor Giurgiu, batjocura la adresa resurselor bugetare ale TVR a atins cote astronomice. Jurnalul National prezinta, in exclusivitate, o serie de documente si anumite contracte care probeaza marinimia suspecta, cu rezultate invizibile, a presedintelui-prestidigitator.

In timp ce televiziunea pu-blica se zbate intr-o crunta lipsa de lichiditati, fiind nevoita sa apeleze la credite bancare pentru a-si plati facturile iesite din termenul de scadenta, prestidigitatorul cifrelor, Tudor Giurgiu, continua sa sustina nonsalant ca TVR "nu se confrunta cu probleme financiare".

GAURA NEAGRA. In acelasi timp insa, presedintele director general al SRTv spune ca institutia va avea, in perioada urmatoare, un buget de austeritate. Faptul este cat se poate de logic, in contextul in care directorul economic Cipriana Voicu a recunoscut, in fata membrilor Comisiei pentru cultura, culte, arta si mijloace de informare in masa din Senat, cu subiect si predicat, situatia financiara cel putin tulbure a institutiei publice din Calea Dorobantilor: "TVR a avut pierderi de 130 de miliarde de lei vechi (aproximativ 4 milioane de euro) si 100 miliarde de lei vechi datorii (aproximativ 3 milioane de euro). Cipriana Voicu, gasita tap ispasitor pentru pierderea drepturilor de televizare a meciurilor din campionatul intern de fotbal, a justificat astfel necesitatea aprobarii in Consiliul de Administratie a liniei de credit de 10 milioane RON (aproximativ 3 milioane de euro), adica valoarea facturilor restante. Spusele directorului economic vin in totala contradictie cu ale sefului sau direct, Tudor Giurgiu, care sustinea nonsalant, in emisiunea lui Robert Turcescu, faptul ca imprumutul bancar va fi destinat retehnologizarii.

CHELTUIELI AIURITOARE. De ce s-a ajuns aici? E extrem de simplu: in mandatul de presedinte al lui Tudor Giurgiu, omul pentru care aplicarea legii e facultativa (cazul concret, declaratia de avere pe care Harry Potter al cifrelor n-a avut timp sa si-o completeze/posteze), in TVR se cheltuieste intr-o fervoare vecina dementei. Trecem peste venitul incredibil pentru o institutie publica, finantata copios de la buget, al consilierului sau britanic Gordon Lovitt (7.000 de euro lunar), ale carui rezultate sunt greu cuantificabile, fiindca - in raport cu alte cheltuieli - asta-i o gluma dulce-acrisoara. Jurnalul National prezinta, cu documente, pe ce se duc banii TVR si care sunt resorturile intime care-l mana pe Tudor Giurgiu sa ceara disperat marirea taxei tv.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.