Din 70 de tari care alcatuiesc o ierarhie a respectarii dreptului de proprietate, Romania este pe locul 56.
Ieri a fost data publicitatii prima editie a Raportului privind Indicele International al Respectarii Drepturilor de Proprietate (IPRI), primul studiu comparativ de acest fel, intocmit de Alianta pentru Drepturile de Proprietate in parteneriat cu Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala si de alte 37 de institute din intreaga lume. In clasamentul rezultat, in care au intrat 70 de tari, Romania e pe locul 56, plasindu-se intre Peru si Ucraina, la egalitate cu Honduras si acumulind un scor de 3,5 puncte, in ceea ce priveste respectarea drepturilor de proprietate.

In schimb, cind vine vorba despre egalitatea sexelor in acest context, Romania aproape ajunge in prima jumatate a ierarhiei, mai precis pe locul 34 (din 65), in compania selecta a Salvadorului, Columbiei, Republicii Dominicane, a Coreii, Nicaraguai, Poloniei si Portugaliei, si aduna un scor de 8,7 puncte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.