Tudor Giurgiu

Conflictul Tudor Giurgiu - Rodica Culcer a culminat cu demiterea sefei Stirilor. Giurgiu o acuza de management defectuos.

Cind a inceput conflictul intre tine si Culcer?

La sfirsitul lui noiembrie am avut o intilnire de analiza. Am vazut ca mergem in jos la nivel de audienta si am spus ca trebuie sa evaluam produsul care avea probleme…

Cum adica probleme?

Si in sensul de continut, de impachetare: stirile noastre sint cele mai lungi, fata de durata medie a stirilor de la celelalte jurnale…

Sint mai lungi pentru ca sint quality si nu tabloidale…

Nu e doar asta, mie mi se pare aiurea, de exemplu, cind vrei sa atragi un target tinar care e obisnuit cu o anumita dinamica, cu o anumita durata. Or, daca targetul primeste transmisii lungi si duplexuri interminabile, cred ca nu mai are aderenta la produs. Impachetarea era facuta de asa natura incit numai stirile politice sa fie in fata si nu cred ca pe omul care plateste taxa il intereseaza numai asta.

Pai, avem o lume politica foarte agitata…

Nu e asa, procentajul stirilor politice era mult mai mare decit procentajul celorlalte stiri. Mai era apoi o problema, stirile din tara nu prea apareau, avem o retea imensa de corespondenti care nu era folosita. Si i-am mai reprosat in noiembrie lipsa unor campanii. Am dat credit, am crezut ca va iesi pina la urma. Dar s-au produs cirpeli si peticeli pe o structura. Daca pun in oglinda discutiile din noiembrie si reactia Rodicai, care a fost din nou cu invocarea presiunilor politice, cred ca am si eu dreptul sa spun: nu mai sint dispus sa fiu intr-o echipa cu cineva care nu poate produce schimbarea pe care mi-o doresc.

Pentru presa e clar ca intre voi totul s-a declansat dupa cele doua interviuri cu Basescu si Tariceanu…

Eu am auzit in presa ca prestatia ei in interviul cu Traian Basescu a fost jenanta. Mie, personal, nu mi s-a parut. Eu am o problema generala insa, care tine de pozitia ei de manager. Nu cred ca e OK ca intr-un an intreg sa monopolizezi un rol de moderator al principalelor interviuri. Pe de alta parte, nu pot sa nu recunosc ca s-au facut si lucruri bune…

La evaluare a avut 9…

Nu stiu, 8-9. I-am dat-o de incurajare. I-am adus trainer de la EBU, am crezut ca va fi o echipa buna, dar ce-a urmat… In plus, nu avea doar stirile de la 19, mai avea si un matinal de predat pina pe 29 ianurie, mai avea multe de facut.

Caderea audientei nu a fost drastica, dar ati mai schimbat publicul.

Clar ca am cistigat public tinar, dar la finalul lui ianuarie am alunecat foarte mult. Apoi, un sef la Stiri trebuie sa fie si un bun lider de echipa. Rodica nu e un bun comunicator.

Si-a facut dusmani?

Nu, dar nu a procedat cum trebuie cu oamenii. De exemplu, a adus-o pe Romica Jurca. Foarte bine. Dar nu se poate sa nu-i spui fetei de la meteo, Albertina, "bai, fata, de miine nu mai prezinti stirile". Si uite asa a venit sa prezinte doamna Jurca chiar in ziua cind isi aniversa ziua fata de la meteo. Amindoua se machiau si Romica i-a zis: "Auzi, azi e rindul meu!". Nu se fac lucruri din astea.

15 milioane de euro! Sint orele suplimentare pentru angajatii TVR pe 2006, care au costat cu 5 milioane mai mult decit productiile interne. De ce n-ai facut nimic pina acum?

Nu, intrebarea corecta este de ce nu s-a facut nimic pina la mine? Eu, iata, m-am hotarit sa rup pisica.

Zeca-Buzura are rezultate dezastruoase la TVR Cultural din 2004. De ce abia acum?

Ti-am spus, m-am hotarit acum sa incep reasezarea si restructurarea TVR. Problema cu pierderea drepturilor pentru transmiterea meciurilor mi-a deschis ochii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.