ZIUA a intrat in posesia unui raport intocmit de un serviciu de informatii strain care a supravegheat jocurile de interese romanesti in afacerea Necolaiciuc

Unul dintre cele mai cautate persoanje din Romania, in momentul de fata pare a fi, cel putin dupa reactiile din presa, Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR. Spunem "pare" si vom explica in acest articol de ce. Caci ZIUA a intrat in posesia unui document teribil. Care apartine unui serviciu de informatii din strainatate si care a supravegheat temeinic jocurile de interese romanesti legate de Necolaiciuc, dar si manevrele oculte ale serviciilor noastre legate de aceasta persoana.

Cel ce a dat o teapa statului roman de aproape un miliard de euro a contactat telefonic un cotidian romanesc pentru a se plange ca este catalogat ca unul dintre cei mai mari escroci fugitivi. Oficial, Mihai Necolaiciuc, omul care a fost promovat de Traian Basescu prin Anca Boagiu, a fugit din tara, din fata celor 14 anchete penale pe care i le-a deschis DNA. Realitatea este insa alta. Fostul director a fost scos din Romania cu acordul autoritatilor, cu stiinta ambasadelor noastre de pe "traseu", dar, mai ales, cu sprijinul unuia dintre serviciile secrete fidele lui Basescu, pe care, deocamdata, nu-l vom numi, desi este simplu de dedus. Acelasi serviciu il protejeaza in continuare pe Necolaiciuc, tinandu-l ascuns, pentru a-l "servi" la momentul oportun, cand nevoile actualului presedinte o cer. Si s-ar putea s-o ceara cat de curand. Telefonul lui Necolaiciuc nu este intamplator.

Necolaiciuc, racolat de PD, chiar la nivel inalt, este o adevarata comoara. A aruncat cu bani in stanga si-n dreapta si la PD, dar si la PSD. Strans legat de Basescu, de Boc, de Blaga, dar si de Berceanu, Necolaiciuc este omul care daca ar fi "gasit" si "adus" in Romania ar rasturna multe jocuri politice, ar face multe capete sa cada. Deocamdata, Basescu il tine la cutie, ca pe o "cartita" ce va fi reactivata numai intr-o anumita situatie. Si numai de catre serviciile secrete. Cele care, fapt deosebit de grav, il lasa nestingherit pe Mihai Necolaiciuc sa-si desfasoare afacerile in strainatate.

Raportul "Necolaiciuc"

Cum spuneam, Necolaiciuc este un personaj extrem de valoros. Informatiile detinute de acesta pot fi fatale multor politicieni din fosta si actuala guvernare. Problema este insa ca ex-directorul de la CFR este monitorizat si de unul dintre cele mai importante servicii secrete din lume. Asta din cauza legaturilor lui Necolaiciuc cu unii dintre cei mai importanti demnitari romani. ZIUA a intrat in posesia unor documente extrem de importante privind afacerile din strainatate pe care le desfasoara in acest moment Mihai Necolaiciuc. Un raport care demonstreaza faptul ca autoritatile din tara noastra si serviciile secrete cunosc locul unde se afla Nicolaiciuc. Dar nu fac nimic pentru a-l aduce in tara pentru a raspunde pentru faptele comise.

Raportul prezentat in 14 pagini tip A4 a fost realizat in luna noiembrie a anului 2006. El contine date despre fuga din tara a lui Mihai Necolaiciuc, precum si despre mai multe proprietati pe care acesta le detine in strainatate. Raportul demonstreaza cat se poate de clar ca in prezent serviciile noastre de informatii si autoritatile au cunoscut si cunosc inca locurile prin care s-a perindat si unde se afla actualmente Necolaiciuc, dar nu au facut nimic pentru a-l repatria.

Conform raportului aflat in posesia ziarului nostru, Mihai Necolaiciuc a "fugit" in 2004 in Austria, prin Bulgaria. Fostul director al CFR si-a pregatit insa plecarea cu foarte mare atentie. Astfel, inainte de a fi pus sub acuzare de catre procurorii anticoruptie, Necolaiciuc a depus intr-o banca din Austria suma de doua milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.