Pentru prima data din 1990 incoace, Adrian Nastase ramine fara protectie speciala de la SPP. Pe 16 martie, efectivele care-i asigura paza fostului premier vor primi alte misiuni.

O relatie intre Adrian Nastase si Serviciul de Protectie si Paza inceputa acum 17 ani se va incheia in doua saptamini. Pe 16 martie se implineste un an de cind Nastase si-a dat demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Regulamentele SPP spun ca un fost premier sau un fost presedinte al Camerei Deputatilor beneficiaza de serviciile oficiale de paza si protectie inca un an dupa eliberarea din functie. Perioada a expirat. Surse din SPP ne-au confirmat faptul ca, pe 16 martie, Nastase va ramine fara cei patru sepepisti - doi aghiotanti (ofiteri) si doi soferi (subofiteri).

Adrian Nastase a reinceput deja sa conduca singur prin Bucuresti.

"Adriane, nici nu stii cit de mic incepi sa fii!". Promisiunea lui Traian Basescu, facuta in campania electorala din 2004, pare sa se fi adeverit. Peste doua saptamini, Adrian Nastase ramine si fara protectia asigurata de SPP.

Pe 16 martie se implineste un an de cind Nastase si-a dat demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Regulamentele SPP spun ca un fost premier sau un fost presedinte al Camerei Deputatilor beneficiaza de serviciile oficiale de paza si protectie inca un an dupa eliberarea din functie. Surse din SPP ne-au confirmat faptul ca, pe 16 martie, Nastase va ramine fara cei patru sepepisti - doi aghiotanti (ofiteri) si doi soferi (subofiteri).

Aceleasi surse spun ca Adrian Nastase nu a solicitat SPP si CSAT prelungirea perioadei in care sa fie protejat de ofiterii SPP.

Nastase, soferul lui Nastase

Adrian Nastase pare sa se obisnuiasca cu gindul ca nu e decit un simplu cetatean. In ultima vreme, el a fost vazut in repetate rinduri conducind masina personala, un Mitsubishi Pajero achizitionat in 2005. La sedinta de miercuri seara de la PSD Bucuresti, Nastase a venit fara sepepisti, el facindu-si aparitia impreuna cu Sorin Oprescu, in limuzina BMW a acestuia. "Conduc singur, n-am o problema cu asta", ne-a declarat Adrian Nastase. El a refuzat sa intre in detalii cu privire la colaborarea sa cu SPP, respectiv daca aceasta va fi sau nu prelungita. "Intrebati la SPP", a spus Nastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.