Nu exista nici o proba clara impotriva medicului privind acuzatia de viol

Chirurgul de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", Razvan Tranca, acuzat ca ar fi violat-o pe minora Andreea Mocanu si ar fi aruncat-o de la etajul sase la care se afla apartamentul din Calea Mosilor, va afla astazi daca va fi eliberat de Curtea de Apel Bucuresti.

Dosarul medicului Tranca a ridicat inca de la inceput serioase semne de intrebare. In primul rand, magistratii Tribunalului Bucuresti au refuzat de doua ori sa elibereze mandat de arestare pe numele chirurgului, lucru inadmisibil in cazul unor acuzatii veridice de viol si tentativa de omor. Mai mult, nici Andreea Mocanu si nici medicul nu prezentau urme de violenta pe corp, iar din apartamentul chirurgului nu s-a auzit niciun strigat de ajutor. Luand in calcul chiar si varianta ca fetei i-a fost frica sa se opuna, e totusi greu de crezut ca nu i s-ar fi rupt nicio unghie si ca ar fi asteptat linistita ca medicul sa-si termine "nebunia". Si apoi de ce ar fi aruncat-o Tranca pe fereastra? Astfel ca ipoteza ca fata ar fi putut aluneca ramane una inca valabila, atat timp cat instanta l-a lasat liber pe medic. El sustine ca au facut dragoste, ea ca a fost fortata sa faca sex.

Tribunalul Bucuresti a decis miercuri ca medicul, invinuit de tentativa de omor calificat si viol, poate fi cercetat in stare de libertate. Procurorii au cerut arestarea, dupa ce au adus mai multe documente prin care se arata ca Tranca incearca sa zadarniceasca adevarul prin influentarea martorilor ori prin alterarea sau sustragerea probelor prin intermediul sotiei, Mariana Tranca. Unul din martorii propusi in aparare, medicul primar de chirurgie pediatrica Felix Negoitescu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a confirmat anchetatorilor varianta lansata de colegul sau si a explicat ca avea cunostinta de o idila intre Tranca si Andreea Mocanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.