Presedintele Traian Basescu a prezidat ieri sedinta obisnuita a Guvernului.

Aceasta in timp ce la Parlament se dezbatea cererea PSD de suspendare a sefului statului si se hotara infiintarea unei comisii de ancheta a acestuia, la cererea PC. Prezenta lui Basescu la Guvern nu a fost anuntata oficial. In ciuda zvonurilor aparute inca de marti seara, nimeni nu a crezut ca presedintele va veni la Palatul Victoria, pana cand nu a intrat pe usa Guvernului, la 10 dimineata. A stat doua ore, iar principala sa nemultumire a fost legata de "nerespectarea angajamentelor asumate in relatiile externe".

Presedintele Traian Basescu s-a dus ieri la guvern. Timp de doua ore, seful statului a prezidat sedinta Cabinetului Tariceanu. Nemultumit de guvern din cauza nerespectarii obligatiilor externe. Nemultumit si de problemele interne. Acestea au fost primele reprosuri ale sefului statului. "Primul lucru cu care as vrea sa incep este China. Cand am plecat in vizita de stat in China am primit un dosar din care rezulta o balanta...", a spus Basescu, moment in care presa a fost scoasa din sala de sedinta. In vizita efectuata in China in martie 2006, presedintele Basescu a anuntat ca autoritatile de la Beijing au stabilit trecerea la o politica de diminuare a deficitului balantei comerciale dintre Romania si China, dand prioritate achizitiei de marfuri de pe piata romaneasca si solicitand intocmirea unei liste de marfuri care pot fi importate.

Contractele din energie

Basescu i-a cerut ministrului economiei, Varujan Vosganian sa prezinte public contractele de energie semnate pe vremea Guvernului Nastase, de fostul ministru Dan Ioan Popescu. Subiectul ALRO a fost redeschis de presedinte care a tinut sa precizeze ca nu a trimis documentul la guvern pentru ca producatorul de aluminiu sa primeasca energie mai ieftina. Presedintele a cerut sa fie verificat modul in care a fost modernizat sediul Ministerului Economiei inainte de 2004.

Contre presedinte-premier din cauza lui Flutur

Basescu a atentionat guvernul ca poate pierde fonduri UE pentru intarzierile din agricultura, dupa cum au declarat surse din guvern. Conform Mediafax, premierul Tariceanu a incercat sa arunce vina pe fostul ministru al agriculturii, Gheorghe Flutur, afirmand ca acesta ar fi prezentat in perioada mandatului date incorecte. Basescu, insa, l-a contrat pe Tariceanu, amintindu-i ca in perioada in care Flutur era ministru, reprezentantii guvernului au respins criticile sale referitoare la stadiul reformei in agricultura.

La inchiderea editiei, Traian Basescu se pregatea sa sustina o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.