Infiintarea comisiei parlamentare care va ancheta presupusele incalcari ale Constitutiei pe care le-ar fi comis preledintele Basescu este o initiativa a Partidului Conservator (PC).

Sergiu Andon, deputat din partea PC, a cerut organizarea acestei comisii in sedinta comuna de miercuri a Senatului si Camerei Deputatilor.

Propunerea a fost adoptata cu 258 de voturi "pentru", 76 "impotriva" si 21 de abtineri.

PC a obtinut si presedintia comisiei, care va fi condusa de liderul acestui partid, Dan Voiculescu.

Mai fac parte din comisie Norica Nicolai, Florin Iordache, Serban Nicolae, Doru Ioan Taracila, Eugen Nicolicea, Mihai Tudose, Crin Antonescu, George Scutaru, Valentin Dinescu, Nicolae Iorga, si Andras Mate.

Reprezentantul minoritatilor nationale, Ibram Husseim, a fost desemnat in functia de secretar.

Ce se cerceteaza?

Raportul comisiei de ancheta trebuie depus pe 21 martie.

Deputatul Sergiu Andon a sugerat, in discursul sau din Parlament, ca verificarile ar putea viza cateva dintre actiunile recente ale presedintelui Basescu.

Sergiu Andon l-a acuzat pe presedinte ca s-ar ghida dupa regula "dezbina si stapaneste".

De asemenea, PC da ca exemple ale "ranchiunii" presedintelui faptul ca nu s-a pronuntat asupra numirii senatorului PNL Adrian Cioroianu in functia de ministru de externe sau inlocuirea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Apararii.

Pozitia Aliantei PNL-PD

Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a declarat ca partidul sau il va sprijini pe Traian Basescu sa-si incheie la termen "acest ultim mandat" la Cotroceni.

Mult mai vehementi s-au aratat liderii PD, formatiune care vrea - de altfel - sa conteste la Curtea Constitutionala infiintarea comisiei care va ancheta activitatea lui Traian Basescu.

Adriean Videanu, presedintele executiv al PD, a spus ca acest demers ar fi "infantil, fara nici un fel de sustinere".

Iar vicepresedintele PD Liviu Negoita este de parere ca infiintarea unei astfel de comisii a fost posibila ca urmare a constituirii unei "coalitii PSD-PC-PRM-PNL ad-hoc, dar cu interese precise: de a perpetua imoralitatea clasei politice, ce dureaza de 17 ani".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.