Peste o suta de reptile au fost gasite moarte in zona Istria - Sinoe, din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, de catre o echipa de voluntari ai Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin Oceanic-Club din Constanta.
Reptilele provin dintr-o zona afectata de incendiile repetate, izbucnite uneori simultan, in rezervatia naturala, de la inceputul anului. Coordonatorul Razvan Popescu - Mirceni, biolog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare Marina Grigore Antipa din Constanta, a prezentat, miercuri, in fata Prefecturii Constanta, 40 dintre reptilele arse, descoperite si strinse intr-o singura zi de explorare a circa 2.000 de metri patrati din Biosfera Delta Dunarii.

"Aceasta dovedeste contrariul celor afirmate de Administratia Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, care a declarat ca nu exista animale arse si nici pagube materiale in incendiile care se tin lant in Delta Dunarii si care afecteaza mii de hectare", a precizat coordonatorul Oceanic-Club. El este convins ca incendiile sint provocate intentionat de persoane care doresc declasarea rezervatiei naturale, pentru a-i exploata potentialul imobiliar. "Dobrogea este cea mai bogata zona din tara, din punct de vedere al diversitatii biologice. Reptilele arse descoperite de noi in Delta Dunarii fac parte din specii pe cale de disparitie sau strict protejate pe plan mondial", a relatat biologul Razvan Popescu - Mirceni. Echipa Oceanic-Club isi va intensifica patrularile in rezervatia naturala si va instiinta forurile internationale despre "masacrul" din Delta Dunarii.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.