Procurorii anticoruptie l-au retinut ieri, in timp ce primea mita, pe directorul general al Directiei juridice din AVAS, Alexandru Mindrut.
Acesta este acuzat oficial de luare de mita in forma continuata deoarece, in calitate de consilier in cadrul AVAS, ar fi pretins aproape 40.000 de dolari de la deputatul din Republica Moldova, Valeriu Guma, si de la cetatenii moldoveni Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel, toti reprezentanti ai SC Gerom SA Buzau si acuzati pentru dare de mita. In schimbul banilor, consilierul nu a penalizat firma Gerom, care nu ar fi respectat clauzele din contractul de privatizare si a acordat o serie de avize necesare mituitorilor pentru modificarea actelor constitutive ale societatii.

Procurorii s-au autosesizat in acest dosar si au inceput monitorizarea lui Mindrut inca de anul trecut. Ancheta a relevat ca acesta ar fi primit, in septembrie 2006, aproximativ 20.000 de dolari si in februarie, cand s-a realizat flagrantul, alti 20.000 de dolari de la cei trei. Tribunalul Bucuresti a luat in discutie, aseara, propunerea de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile, doar pentru trei din cei patru invinuiti: Alexandru Mindrut, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.