Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins ieri propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventiva pe numele medicului Razvan Tranca, acuzat de tentativa de omor si viol.

Reprezentantii Parchetului au declarat recurs, ce va fi judecat in scurt timp la Curtea de Apel Bucuresti. Daca recursul formulat de Parchet va fi respins de Curtea de Apel, atunci medicul Tranca va fi pus in libertate, mandatul de arestare expirand pe 2 martie. Procurorii sustin ca medicul a aruncat-o pe o tanara de 17 ani de la fereastra apartamentului sau, situat la etajul 6. Dupa dezbaterile de la tribunal, avocata medicului, Alice Draghici, a atacat-o dur pe tanara.

‘Este o persoana care si-a inceput demult viata sexuala si vom aduce probe in acest sens. O tanara care consuma la greu produse anticonceptionale si care se instaleaza in casa unui barbat de 45 de ani, unde nu avea ce sa caute. Consuma bauturi alcoolice cu acesta, fumeaza, dupa care spune ca a fost violata’, a mai spus Draghici.

Unul dintre avocatii chirurgului, Tonel Pop, a declarat dupa pronuntarea instantei ca este vorba de "o decizie curajoasa" si ca spera sa nu se repete scenariul de la emiterea mandatului de arestare preventiva. El a mai spus ca la discutarea de miercuri a prleungirii mandatului initial de 15 zile, "unele dintre probele acuzarii s-au transformat in contraprobe".

Reamintm ca medicul Razvan Tranca si-a schimbat apararea, in acest proces intrand miercuri, pentru prima data, renumita avocata Alice Draghici, cea care ii mai reprezinta si pe membri clanului Camataru, precum si pe Omar Hayssam. Alice Draghici a dat presei mai multe declaratii, atat la intrarea cat si la iesirea din sala unde s-a judecat prelungirea mandatului de arestare a chirurgului Razvan Tranca, toate conturand teoria potrivit careia exista o relatie intima intre medicul si minora pe care procurorii spun ca acesta ar fi aruncat-o de la etajul sase.
Astfel, Draghici a sustinut ca "este vorba de o relatie mai veche, de trei luni". In sprijinul acestei afirmatii pe care s-a construit pledoaria apararii

Mai mult, potrivit avocatei, cei doi nu erau la prima intalnire, ci se mai vazusera in afara cabinetului medical, de vreo 20 de ori. De fiecare data, ar fi declarat Razvan Tranca, medicul ii dadea bani pentru plata chiriei, a cartelei de mobl si bani de buzunar. De altfel, conform avocatei Draghici, medicul Tranca o iubeste inca pe Andreea M., minora pe care el a operat-o in ianuarie si a aruncat-o de pe balconul apartamentului conjugal, in februarie. "Se intalneau pentru ca se placeau, asa spune inculpatul", a adaugat Alice Draghici.

"Prezenta ei nu poate fi justificata nici prin faptul ca a fost pacalita timp de trei ore ca o casa de locuit este cabinet medical sau sa constati ca nu e nevoie, dupa sase saptamini de la interventia chirurgicala, sa schimbi pansamentul", a mai afirmat avocata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.