Secretul cu care a fost inconjurata investitia intr-un corp nou al Palatului Victoria, care sa puna la adapost Guvernul de un eventual seism, dar si balbele si deciziile ciudate ale Executivului ridica un mare semn de intrebare: avem de-a face cu o lucrare dedicata deja?

La 31 ianuarie, Guvernul Romaniei a alocat o suma fabuloasa, de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru construirea unui nou corp al Palatului Victoria. Motivata de riscurile seismice la care se expun conducatorii Romaniei in actuala cladire, decizia de acordare a unor fonduri bugetare de patru ori mai mari decat toate celelalte consolidari din tara ridica multe semne de intrebare.

DOUA VORBE, TREI MINCIUNI. De altfel, in legatura cu secretomania Cabinetului Tariceanu apropo de acest proiect, Biroul de Presa al Guvernului ne-a trimis la redactie un comunicat si un drept la replica, din continutul carora reiese ca echipa purtatorului de cuvant al primului ministru habar n-are de hotararile adoptate de Executiv. Astfel, Biroul de Presa precizeaza: "Caracteristicile tehnico-economice ale cladirii, printre care numarul de etaje ale imobilului, vor fi stabilite ca urmare a concursului international de solutii de arhitectura". In privinta cheltuielilor pentru noua constructie, Biroul de Presa ne raspunde ca "acestea vor putea fi cunoscute dupa incheierea concursului".

Doua vorbe, trei minciuni, pentru ca, asa cum anuntam si in articolul precedent, Guvernul a adoptat deja si a si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei (nr. 86/2.02.2007) o hotarare (vezi facsimil 2) in care la Art. 2 scrie negru pe alb: "Se aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii «Cladirea de servicii guvernamentale», denumit in continuare «Extindere Palat Victoria», prevazuti in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare".

Si in privinta cheltuielilor din bani publici pentru construirea noului palat, Biroul de Presa ori nu stie despre ce este vorba, ori incearca sa ascunda adevarul. Astfel, in acelasi numar al Monitorului Oficial este publicata "Ordonanta privind reglementarea unor masuri financiare" (vezi facsimil 1), care la Art. 1 stabileste: "Anexa nr. 3/12/22 la Legea bugetului de stat pe anul 2007(...) se completeaza cu Fisa obiectivului de investitii «Extindere Palat Victoria»". Iar la Art. 2 si Art. 3, Cancelaria premierului si Ministerul Finantelor Publice sunt autorizate sa si opereze modificarile in structura bugetului Cancelariei, respectiv, in structura bugetului de stat pe anul 2007. Mai mult, este atasata si anexa in care este specificata "valoarea ramasa de finantat la 31.12.2006, si anume, 128.777.000 lei, adica circa 40 de milioane de euro."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.