Potrivit NewsIn, ministrul Sulfina Barbu a spus ca s-au distribuit cateva astfel de eco-etichete, iar investitiile care trebuie facute pentru obtinerea acestora se amortizeaza rapid prin economiile facute la consumuri. Printre dotarile enumerate de ministru, necesare obtinerii unei astfel de eco-etichete, se numara: baterii de lavoar cu fotocelule, utilizarea rezervoarelor de WC cu buton pentru jumatate din consum, iluminatul cu senzori de miscare pe holuri si in lifturi, detergenti fara continut de fosfati etc. "Ii incurajez pe toti hotelierii sa vina si sa ceara aceasta eticheta, daca au facut investitiile necesare", a spus Sulfina Barbu. Ea a precizat ca informatiile despre dosarul cu documente, precum si transmiterea acestora la minister se vor realiza prin intermediul agentiilor de mediu din fiecare judet.

Sulfina Barbu a adaugat ca legislatia europeana incurajeaza un comportament prietenos fata de mediu si ca astfel de eco-etichete se acorda de mai mult timp in tarile din UE. In plus, ea considera ca institutiile publice ar trebui sa prevada prin regulamentele de ordine interioara un astfel de comportament, iar prin adoptarea masurilor necesare implementarii standardelor ISO 9000 si 14001 s-ar inregistra consumuri mai mici de energie si de apa.
"Eco-eticheta este o garantie in plus ca serviciile oferite sunt de durata si in conformitate cu normele europene", a mai afirmat Sulfina Barbu.