Elena Udrea reprezinta veriga dintre grupul de interese al serviciilor secrete si grupul de interese de la Cotroceni. Legatura se numeste NIRO

Grupul de Investigatii Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvica a facut ieri o noua dezvaluire referitoare la asocierea dintre Elena Udrea si grupul de firme Niro. Intr-un comunicat de presa, GIP sustine ca in spatele asocierii dintre fosta sefa a Cancelariei prezidentiale si Niro se afla o retea formata din fosti sefi de servicii secrete, securisti si militieni. Astfel, conform Grupului de Investigatii Politice, Elena Udrea si Dorin Cocos au infiintat in iunie 2006 societatea NEW GLOBAL INVESTMENTS SRL in care detineau cate 25% din actiuni. Partenerul Elenei Udrea si a lui Dorin Cocos era o alta firma, Niro '95 Impex SA.

In acelasi comunicat, Mugur Ciuvica dezvaluie faptul ca grupul de firme Niro, cu care s-a asociat in iunie 2006 Elena Udrea, este condus de "fosti sefi din Securitate, Militie si servicii secrete". Grupul de Investigatii Politice da si exemple in acest sens, dezvaluind numele mai multor persoane care detin functii importante in grupul de firme Niro, dar care au activat in serviciile secrete, Militie sau Securitate. Printre persoane mentionate de Mugur Ciuvica se regasesc Dan Gheorghe fostul sef al serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215), din 2005 director general al SC NIRO '95 IMPEX SA; Octavian Cornateanu fostul sef al Sectorului Crima Organizata din serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0962, fosta UM 0215), in prezent director administrativ al SC NIRO '95 IMPEX SA; Ion Badea purtator de cuvant al grupului NIRO si director al departamentului de imagine al SC NIRO '95 IMPEX SA, fost purtator de cuvant al Parchetului National Anticoruptie. Prezentam in continuare integral comunicatul Grupului de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica. Precizam ca titlurile si intertitlurile apartin redactiei. (D.A.)

Reteaua

In spatele asocierii Elenei Udrea cu NIRO se afla o retea de fosti sefi de servicii secrete, securisti si militieni.

Din grupul de interese Elena Udrea - Nicolae Dumitru, zis Niro, fac parte fostii sefi ai serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215, devenita ulterior UM 0962), fostul purtator de cuvant al PNA, fosti ofiteri de Securitate si de Militie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.