Emisiunile de divertisment nu mai pot trage cu ochiul la infidelitati

Consiliul National al Audiovizualului a votat o serie de modificari ale Codului de reglementare a continutului audiovizual, modificari larg dezbatute pe parcursul acestei saptamani. Cateva dintre ele pun in dificultate televiziunile, restrangand zona de actiune in cazul unor surse de venit pana acum sigure.

Emisiunile de divertisment care contin camera ascunsa sau farse nu mai pot fi difuzate in cazul in care au ca obiect viata privata a persoanelor, conform unor noi reglementari din Codul Audiovizual. "Tradati in dragoste" si "Test de fidelitate" vor avea probleme aici, pentru ca, teoretic, vor trebui sa ceara voie ca sa filmeze "infractiunile" conjugale care constituie "miezul" povestilor. Dar cum producatorii ambelor emisiuni declara ca acestea sunt realizate cu actori care reconstituie povesti reale, ele intra la categoria fictiune, deci nu ar trebui sa fie afectate de aceasta decizie.

Consiliul National al Audiovizualului a luat hotararea tocmai pentru a limita libertatea celor doua emisiuni, banuite in continuare de incalcari repetate ale normelor. La sfarsitul lunii ianuarie, CNA lua la intrebari producatorii celor doua emisiuni, acuzate ca nu sunt programe de fictiune, asa cum declara televiziunile. "Daca sunt reale, nu pot fi difuzate, daca sunt emisiuni de fictiune, trebuie sa respecte niste reguli pe care nu le respecta", declara Ralu Filip atunci. "Suntem luati la misto. (...) Nu e fictiune, haideti, ca stim ca nu e fictiune", ataca in plina sedinta vicepresedintele Attila Gasparik. CNA a cerut atunci celor doua posturi sa prezinte contractele incheiate cu actorii care joaca in emisiune, precum si scenariul programului. Inca de atunci, CNA decidea ca aceste emisiuni nu pot fi difuzate decat dupa ora 22.00, din cauza continutului violent pe care il au. Nici farsele nu vor mai putea fi filmate cu camera ascunsa, daca este vorba de viata privata. Rau pentru acest gen de emisiuni este ca tocmai subiectele despre viata privata aduc mai multa audienta. Nici reprezentantii Antena 1, nici cei ai Prima TV nu au comentat deciziile CNA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.