Procurorii au primit de la PIN, TSD si PRM plangeri penale in scandalul valizelor cu bani in care personaje principale sunt Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu

Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, si presedintele Organizatiei de Tineret a PSD (TSD), Nicolae Banicioiu, au depus cate o plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in care solicita procurorilor sa verifice existenta infractiunilor de coruptie, trafic de influenta si alte infractiuni conexe in cazul "valizelor cu bani" care ar fi fost duse de reprezentantii ALRO la Ministerul Economiei sau la Cotroceni.

Primul care a sosit la DNA a fost deputatul Nicolae Banicioiu, care a declarat ca a solicitat Directiei Nationale Anticoruptie sa se autosesizeze cu privire la fapte de natura penala pentru care s-ar face vinovati Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu in cazul "valizelor cu bani", pe post de spagi in scandalului comertului cu Energie. Nicolae Banicioiu a spus ca a depus un material in acest sens, in numele TSD, care ar contine aceste fapte.

"Odata cu solicitarea am depus si un material care contine o lista a faptelor de natura penala de care se fac vinovati presedintele si premierul. Aceasta implica in mod automat autosesizarea DNA, care nu mai are cum sa nu se autosesize si trebuie sa raspunda. Daca nu doresc asta, atunci nu le mai ramane decat eventual sa isi dechida o agentie de turism si sa se plimbe. Am anexat si transcriptul emisiunii respective", a declarat Banicioiu, facand referire la emisiunea de marti de la TVR in care seful statului si premierul s-au acuzat reciproc de minciuna.

Dupa Nicolae Banicioiu, la ora 11 a sosit deputatul Lavinia Sandru. Vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala a declarat ca a depus, la randul ei, o plangere prin care solicita procurorului sef al DNA sa cerceteze afirmatiile sefului statului, Traian Basescu, si ale fostului ministru Codrut Seres privind existenta si traseul "valizelor cu bani" care ar fi fost duse de reprezentantii ALRO la Ministerul Economiei sau la Cotroceni. Lavinia Sandru a spus ca a facut aceasta plangere in urma explicatiilor date de DNA cu privire la faptul ca "procurorii nu-si fac agenda de lucru in functie de ce spun politicienii", ci de plangeri care sunt adresate concret institutiei. "DNA a spus ca nu exista o plangere in accest caz, dar acum am facut-o noi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.