FIJ ii cere lui Traian Basescu sa isi vada de responsabilitatea sa

Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ) a taxat, ieri, atacul prezidential la adresa patronilor trusturilor de presa incomode, identificati de liderul de la Cotroceni drept "moguli media", secretarul general al organizatiei, Aidan White (foto), recomandandu-i lui Traian Basescu "sa isi vada de responsabilitatea sa de a promova stabilitatea in cadrul guvernarii decat sa inceapa sa atace posturile de televiziune si ziarele care nu sunt prietenoase cu el". Redam in continuare interviul acordat in exclusivitate ZIUA de secretarul general al FIJ.

Cum apreciati remarcile presedintelui Traian Basescu la adresa "mogulilor de presa"?

Ar fi bine ca presedintele sa fie sfatuit sa se limiteze la responsabilitatea sa de a promova stabilitatea in cadrul guvernarii decat sa inceapa sa atace posturile de televiziune si ziarele care nu sunt prietenoase cu el. Aceasta ofera un mesaj total gresit in ceea ce priveste sprijinul acordat pluralismului si libertatii presei. Astfel de atacuri netemperate la adresa mass-media par sa se bazeze nu pe subiectele din presa sau pe adevarul relatarilor din presa, ci sa aiba, mai degraba, a face cu distragerea atentiei de la performantele guvernarii. Este regretabil faptul ca presedintele cauta sa se certe cu mass-media in loc sa intretina o relatie normala cu acestea, respectiv sa incerce sa le puna la dispozitie informatiile necesare, in replica la intrebarile referitoare la Administratia pe care o conduce.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.