Ministerul Justitiei a transmis instantei Curtii de Apel Bucuresti, care il judeca pe Mohammad Munaf pentru acte de terorism, in legatura cu rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, o adresa oficiala potrivit careia sentinta magistratilor irakieni prin care a fost condamnat la moarte nu este definitiva.
Retinut de Fortelele Coalitiei Multinationale din Irak, imediat dupa eliberea jurnalistilor, Munaf a fost condamnat la moarte prin spanzuratoare, de catre Tribunalul penal central din Bagdad, in 21 octombrie 2006, alaturi de alte cinci persoane.

Totodata, la dosarul cauzei de la CAB a fost trimisa, de la Bagdad, de avocatul lui Munaf, o scrisoare in limba araba, instanta bucuresteana dispunand, la sedinta care a avut loc ieri, traducerea acestui act. Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnalistii rapiti, a depus la randul sau un CD cu inregistrari facute in Irak, de jurnalistul Luis Lazarus, cu doi oameni de afaceri, prieteni si fosti colegi de facultate cu Omar Hayssam, care ar contine informatii despre demersurile Romaniei de a-i elibera pe cei trei jurnalisti, rolul lui Marie Jeanne Ion in scenariul rapirii si sumele de bani pentru rascumpararea lor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.