Gabriel Bivolaru a primit miercuri aviz favorabil pentru eliberarea inainte de termen, potrivit unor surse din Adminsitartia Nationala a Penitenciarelor, dar fostul deputat PSD va fi eliberat numai daca si instantele argesene vor fi de acord cu verdictul comisiei.

Gabriel Bivolaru a mai primit si in 2006 un aviz favorabil pentru eliberarea conditionata, din partea Comisiei speciale de la Rahova, unde se afla incarcerat la acea vreme, dar isntantele bucurestene au infirmat aceasta aviz. Tribunalul Bucuresti a decis in iulie 2006, ca Bivolaru mai poate solicita eliberarea conditionata pe 26 ianuarie 2007, si l-a obligat pe fostul deputat PSD sa plateasca 200.000 lei cheltuieli judiciare. Decizia a fost luata, la TMB, dupa ce la dosar a aparut un raport care vorbea despre avantajele de care a beneficiat Bivolaru in timp ce se afla la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin.

Avocatul lui Bivolaru a considerat acest lucru incorect si, in plus, a explicat ca acel raport nu se refera la eventualul comportament neregulamentar al detinutului Bivolaru, ci la gardienii care au gresit acordandu-i tot felul de privilegii. Din aceste motive, sustine aparatorul fostului deputat, raportul nu trebuia luat in considerare. Administratia Nationala a Penitenciarelor a trimis instantei un raport in care se spune ca mai multi gardieni de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin sunt cercetati disciplinar pentru ca i-ar fi acordat ilegal lui Bivolaru mai multe drepturi. Fostul director al Penitenciarului de Maxima Siguranta din Drobeta Turnu- Severin, inspectorul sef principal Vasile Burcu si adjunctul acestuia, Sever Sima, au fost cercetati de o comisie discipinara din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru ca l-ar fi favorizat pe fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru. Intre timp, directorul Burcu a facut cerere de pensionare si ancheta in cazul sau s-a incheiat. Trecerea lui Gabriel Bivolaru prin Penitenciarul de la Drobeta Turnu Severin a fost marcata prin faptul ca ex-deputatul a reusit sa-i aduca dupa gratii, pentru a-i incanta pe cei 800 de tovarasi de penitenciar, pe manelistii Adi de la Valcea si Vali Vijelie.

In timpul Sarbatorilor de iarna din 2005, cei doi manelisti au sustinut un concert in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Drobeta-Turnu Severin pentru "fratele" lor Gabriel Bivolaru. Comisia de la Rahova a considerat ca detinutul model Bivolaru poate fi redat societatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.