Doua titluri de proprietate si un singur teren amplasat in zona Giulesti-Sarbi, la granita dintre Sectorul 6 si comuna Chiajna. Zona inundabila a devenit brusc in centrul atentiei imediat dupa ce a aparut ideea construirii unei noi gradini zoologice. Terenul, pus la dispozitia municipalitatii de Primaria Sectorului 6, era singurul disponibil care nu costa nimic si se preta la un astfel de proiect. Dupa ce in prima faza consilierii generali au respins ideea, la 14 decembrie 2006 ei au aprobat trecerea terenului in suprafata de 60,83 hectare in administrarea Gradinii Zoologice, cu scopul amplasarii unui parc zoo. Surprizele au inceput insa sa apara la inceputul acestui an, cand la Directia Evidenta Imobiliara si Cadastrala din cadrul municipalitatii a venit o adresa din partea Primariei comunei Chiajna prin care se solicita numar postal pentru acelasi teren.

Cum se poate ca primarul comunei Chiajna sa ceara un numar postal pentru un teren care teoretic se afla in Administrarea Gradinii Zoologice Bucuresti?

LOC PENTRU PASCUT IN BUCURESTI.

Simplu, pe zona respectiva mai fusese emis un act de proprietate. Mai exact, prefectul judetului Ilfov, Nicolae Jecu, a semnat la 13 noiembrie 2006 un ordin privind trecerea in proprietate privata a comunei Chiajna si in administrarea Consiliului Local, cu destinatia de izlaz comunal, a terenului in suprafata de 95,20 de hectare, in care era inclus si cel pe care urma sa se faca parcul zoo. Un izlaz comunal, un loc pentru pascut vitele intr-o Capitala ce se vrea europeana suna ridicol, dar nu si atunci cand sunt luate in calcul si interesele unora.