Doua lacasuri de cult din Arges, amplasate la etajul unor cladiri, vor deveni centre multifunctionale, unde cetateanul va fi informat, se va uita la spectacole si va asista la slujbe

Trei edili argeseni, care au alocat bani de la bugetul local pentru ridicarea unor lacasuri de cult, au tinut mortis sa lase un semn al "contributiei" lor. Visul lor este unul de nemurire!

Primarii si-au pus imaginatia la incercare si au decis sa construiasca biserici "multifunctionale", iar unul, pur si simplu, s-a pictat din cap pana in picioare pe peretii lacasului de cult.

"Un proiect unicat in tara"

V-ati gandit vreodata cum ar arata un complex multifunctional care sa cuprinda, la pachet, centru de informare pentru cetateni, sala de spectacole si... o catedrala? Adica... trei intr-unul, sub acelasi acoperis? Probabil ca dumneavoastra nu, dar primarul Topoloveniului, Gheorghita Botarca, nu doar ca s-a gandit la asta, dar a si trecut la fapte.

Din 1991 tot pompeaza miliarde de lei in ea. Cladirea este impozanta, asezata chiar langa primarie, sub ochii visatori la nemurirea electorala ai primarului. «Este un proiect unicat in tara! Recunosc ca a fost foarte dificil la inceput, cand am pus totul pe hartie. Nici chiar inaltele fete bisericesti nu intelegeau cum se poate ca sub acelasi acoperis sa se afle atatea institutii», ne-a declarat primarul "avangardist". Daca centrul de informare pentru cetateni functioneaza de ceva vreme, la biserica si sala de spectacole mai este de munca. «La catedrala mai trebuie efectuata partea de finisaj interior si exterior, partea de tamplarie; vreau, de asemenea, drept element de unicitate, ca biserica sa fie ocolita printr-un balcon interior, iar vitraliile sa reprezinte numai sfintii romani», ne-a mai declarat primarul Botarca. Edilul spera, insa, ca in 2008, sa-si vada visul cu ochii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.