Mugur Ciuvica, presedintele Grupului pentru Investigatii Politice, este revoltat de solutia data de procurorul Ion Marita in dosarul anchetei Armaghedon, anchetator care a decis neinceperea urmaririi penale impotriva procurorilor si politistilor care l-au saltat si anchetat pe Ciuvica in 2002.

Mugur Ciuvica isi exprima, printr-un comunicat remis, miercuri, agentiei NewsIn, dezaprobarea "totala" fata de decizia Parchetului General de a valida printr-o rezolutie emisa in 12 ianuarie 2007, neinceperea urmaririi penale impotriva procurorilor si politistilor care au comis abuzuri in decursul anchetei privind elaborarea si difuzarea pe internet a raportului Armaghedon II, cel privind averea premierului PSD de atunci, Adrian Nastase.

Ciuvica il invinuieste pe procurorul Ion Marita, cel care a investigat modul in care actualul presedinte GIP a fost saltat de pe strada si apoi cercetat, ca a incercat "sa ascunda faptele grave si abuzurile comise de colegii sai" in perioada anchetei din cazul Armaghedon II, prin motivarea ca "ar fi existat probe sau indicii temeinice ca Mugur Ciuvica a comis o fapta prevazuta de legea penala".

Procurorul Marita a dat NUP fiindca, spune el in Rezolutia datata 12 ianuarie 2007, "procurorul Alexandru Tuculeanu si chestorul de politie Toma Zaharia nu au dispus si nu au luat nici o masura in cauza penala... organizarea si participarea acestora la cele doua conferinte de presa neputand intruni continutul vreunei infractiuni".

De asemenea, mai spune rezolutia lui Ion Marita, nu este intrunit niciunul din elementele materiale ale laturilor obiective ale infractiunilor mentionate de Mugur Ciuvica, iar plangerea presedintelui GIP "constituie o incercarea de transpunere a unor situatii de fapt din sfera judiciara in cea a dreptului penal". In acelasi timp, Mugur Ciuvica acuza duplicitatea actualului ministru al Justitiei, Monica Macovei, care in perioada cand era presedinte al APADOR-CH a condamnat la randul ei abuzurile savarsite in acest caz, considerandu-l "tipic pentru o dictatura, un atac foarte grav si nejustificat impotriva libertatii de expresie", in timp ce din postura de ministru a incercat sa ia apararea procurorilor care au instrumentat acest caz.

Totodata, Mugur Ciuvica ii solicita public ministrului Monica Macovei sa il demita din functie pe procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, pe motiv ca "este incapabila sa reformeze sistemul pe care il conduce" Presedintele GIP considera ca acea ancheta indreptata impotriva sa a fost una "abuziva", "stalinista", realizata "la comanda politica a guvernului condus de Adrian Nastase", care a incetat doar in urma interventiei societatii civile si a presei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.