Nicolae Galie, manager al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti, a dispus ca medicii chirurgi din subordinea sa sa nu efectueze mai mult de o operatie pe zi, fiecare operatie sa fie facuta doar cu aprobarea sa, iar dupa ora 13.00 a interzis orice interventie chirurgicala. In vreme ce pune asemenea conditii limitative altora, Nicolae Galie continua sa opereze, desi legea ii interzice expres acest lucru.

Ultimul sau pacient este Marius Vasile Furduc, internat in institut pe 13 ianuarie. Mama lui Marius ne-a marturisit ca Galie l-a operat in acea zi pe fiul ei, iar pe 21 ianuarie a mai efectuat o interventie chirurgicala asupra lui Marius. "Era bine, mergea la toaleta, nu avea febra, dar pe urma a inceput iar sa dea singe pe gura si i-au mai luat si al doilea lob din plamin", spune doamna Furduc.

Explicatia managerului-chirurg

Modul in care a ajuns Marius sa fie operat de Nicolae Galie seamana insa cu cazul cinematografic al domnului Lazarescu. "A fost trimis din spital in spital, au zis ca nu-i de competenta lor si pina la urma a ajuns la doctorul asta care l-a facut de comanda", spune si varul lui Furduc.

"Baiatul asta murea si n-avea cine sa intre in sala ca nu erau oamenii acolo. Trebuia sa-l las sa moara, nu?", ne-a spus initial Galie. Treptat, treptat, el si-a modificat declaratia, amintindu-si ca au mai fost si alti colegi cu el, care "au facut o echipa larga" si au fost de acord ca el sa isi "spuna parerea". Cind i-am reamintit ca legea ii interzice sa mai opereze, ne-a zis ca de fapt nici nu a operat. "Cotidianul" a mai prezentat anul trecut dovezi ale faptului ca, desi era manager la un spital cu peste 400 de paturi, Nicolae Galie continua sa opereze, insa Ministerul Sanatatii nu a luat nici o masura pina in prezent.