Seful statului a lasat sa se inteleaga faptul ca avertizarile de acum doi ani, facute intr-o sedinta de guvern, il vizau si pe fostul ministru conservator al Economiei Codrut Seres. Presedintele a reamintit despre avertizarea pe care la vremea respectiva a facut-o si in public, plecind de la rezolutia scrisa pe memoriul ALRO. Despre acea rezolutie, Basescu a spus ca era "un avertisment extrem de serios" adresat lui Codrut Seres. El a mentionat ca "aceasta rezolutie a fost incorect interpretata. (...) Era o atentionare extrem de serioasa!". Seful statului a reamintit ca, in 2005, ii atentiona pe membrii de Guvern "sa fie atenti ce vorbesc si cu cine vorbesc la telefon".

Presedintele a explicat si motivul acelui gest: "Pentru ca deja aveam semnale de la serviciile de informatii despre discutii care nu erau in regula intre ministri si chiar unul din cei care este arestat la ora asta (Stancev - n.r.)".

Atacat, de la stinga la dreapta

In replica, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca dezvaluirea lui Basescu referitoare la interceptarea unor convorbiri telefonice ale ministrilor este "total iresponsabila", adaugind ca seful statului se afla "intr-o stare psihica deplorabila". Orban a aratat ca "este absolut ilegal faptul ca seful statului avea asa-zise atentionari de la serviciile secrete in legatura cu discutiile telefonice ale membrilor Guvernului".