Cusatoresele asiatice au protestat duminica, nemultumite de salariu si conditiile de munca

Muncitoarele chinezoaice de la o fabrica de confectii din Bacau au intrat in greva si l-au atacat cu furculitele pe directorul fabricii. Acesta sustine ca atacul a fost provocat de reprezentantul firmei de intermediere, nemultumit de faptul ca societatea bacauana va rezilia contractul si va apela la alta firma pentru aducerea de muncitori din China.

Duminica, la pranz, cele 350 de muncitoare care lucreaza in Bacau au intrat in greva. Scandalul a inceput, de fapt, de saptamana trecuta, cand ele au refuzat sa lucreze si au conditionat venirea la munca de semnarea unui acord prin care conducerea fabricii se obliga sa le garanteze un salariu de 350 de dolari pe luna, masa, casa si recuperarea sumei date "la negru", fara acte, firmei de intermediere din China.

Sambata, directorul Sorin Nicolescu a semnat (de fapt, si-a pus amprenta pe fiecare declaratie in parte, dupa cum au solicitat chinezii) un nou angajament prin care le satisfacea aceste revendicari. Sumele pe care chinezii pretind ca le-au dat intermediarului fara chitanta variaza intre 2.500 si 5.000 de dolari, iar directorul sustine ca urma sa dea in judecata intermediarul chinez.

Directorul fabricii, amenintat cu furculitele

Doar o suta de muncitori din cei 350 au fost de acord sa semneze. Duminica, numai 15 muncitoare s-au prezentat la lucru. Cand Nicolescu i-a cerut explicatii reprezentantului firmei, lucratorii au intrat peste el in birou. Muncitoarele se intorceau de la cantina, asa ca aveau in maini furculite, fapt care l-a facut pe director sa considere ca viata i-a fost pusa in pericol. "Ganditi-va, o incapere mica, plina de oameni, si ei cu furculitele in mana la cativa centimetri de mine. Daca tusea unul, ma pomeneam cu o furculita in ochi sau in gat. Noroc ca au intervenit garzile de corp cu bastoanele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.