In cursul diminetii de ieri, Radu Stroe a demisionat din functia de secretar general al Guvernului, desi fusese validat din nou de conducerea PNL, fiind chiar rugat sa nu renunte la aceasta pozitie. Cu acelasi prilej, el a declarat ca a depus plangere penala impotriva Elenei Udrea, acuzand-o ca ar fi mintit, cand a afirmat ca el i-ar fi cerut sprijin pentru a deveni seful SRI sau ministrul Apararii.

In replica, Elena Udrea a spus ca Stroe a facut "cea mai proasta alegere" si ca va divulga in instanta chiar numele celor trimisi la ea cu mesajul respectiv!

Asa cum anuntase, secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, a declarat ieri ca si-a depus demisia in aceasta dimineata la cabinetul primului ministru. El a explicat ca a luat aceasta decizie dupa ce a pierdut alegerile din partid. El a mai precizat ca nu va parasi partidul si ca se va intoarce la comisia de controlul SRI, de unde va raspunde solicitarilor PNL atunci cand acestea se vor face. "Voi sprijini PNL in realizarea deciziilor Biroului Politic si Delegatiei Permanente", a adaugat el.

Scuze publice

Radu Stroe a anuntat depunerea unei sesizari penale impotriva Elenei Udrea, ca urmare a afirmatiilor acesteia potrivit carora Stroe ar fi intervenit la fostul consilier prezidential pentru obtinerea unui post de director al SRI sau de ministru al Apararii. "Am apreciat ca afirmatiile sunt foarte grave nu numai in ceea ce priveste persoana mea, dar numai simplul enunt poate aduce atingere chiar si presedintelui Traian Basescu, lasandu-se impresia ca ar fi posibile in tara noastra asemenea modalitati de rezolvare a unor probleme care tin de securitatea nationala", si-a motivat Stroe demersul. El a tinut sa precizeze ca nu doreste sa ii faca rau Elenei Udrea prin intierea unei sesizari penale, dar ca "afirmatiile inacceptabile" il obliga sa se apere de "asemenea aberatii".

"Si maine as fi multumit daca Elena Udrea ar iesi si ar retracta public afirmatiile si si-ar prezenta scuze public. Intentia mea nu e sa fac rau cuiva ci sa fac un gest prin care sa revenim la normalitate si sa nu se mai intample astfel de lucruri pe scena politica", a spus Stroe.

Elena Udrea: "Stroe a facut cea mai proasta alegere"

Secretarul executiv al PD Elena Udrea considera ca decizia liberalului Radu Stroe de a depune o plangere penala pe numele sau reprezinta cea mai proasta alegere pe care acesta putea sa o faca.

"Plangerea penala pot sa spun ca e cea mai proasta alegere pe care putea sa o faca si cred ca intra pe un drum fara iesire, asa cum a intrat si domnul Calin Popescu-Tariceanu, atunci cand a negat categoric existenta biletului. Nu o sa am nicio rezerva ca in instanta sa spun numele celor care au venit cu mesaj din partea domnului Radu Stroe la mine, si domnul Stroe stie ce vorbesc", a declarat, ieri, Elena Udrea. Fostul consilier de la Cotroceni considera ca, prin aceasta plangere penala, Radu Stroe incearca sa acopere afacerile pe care le facea si despre care Elena Udrea a vorbit public. "Cred ca acesta este si motivul real pentru care a demisionat", a incheiat Elena Udrea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.