Omar Hayssam a obtinut supralegalizarea declaratiilor notariale pentru iesirea copiilor sai din tara, trimitind un imputernicit la Ambasada Romaniei din Beirut. Consulul a pus stampila fara sa puna nici o intrebare.

La sectia consulara a Ambasadei Romaniei in Liban au fost depuse, pe 8 decembrie 2006, sapte declaratii notariale prin care Omar Hayssam isi dadea acordul in vederea deplasarii in Turcia (Istanbul) a copiilor sai, in perioada 15 decembrie 2006 - 15 ianuarie 2007, insotiti de mama lor, Adela Omar. Hayssam nu s-a prezentat personal cu actele, ci a trimis pe cineva in locul sau. Declaratiile au fost date in fata unui notar libanez, fiind legalizate de catre ministerul de externe de la Beirut. Sectia consulara a fost solicitata in vederea supralegalizarii acestor declaratii, ceea ce implica doar atestarea identitatii sigiliului si a stampilei ministerului de externe libanez.

Consulul roman nu a fost curios

Iancu Mihai, consulul roman in Liban, a supralegalizat declaratiile fara sa puna nici o intrebare cu privire la beneficiarul lor. Mai mult, el nu a respectat nici macar procedurile legale, care ii cereau sa stabileasca daca persoana care a adus documentele la ambasada a fost imputernicita cu forme legale de Omar Hayssam.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.