Marcel Tundrea, gorjeanul care a stat 12 ani in puscarie degeaba, iar acum se judeca pentru daune, cu statul roman, nu a mai apucat sa isi faca dreptate. Barbatul a murit, ieri dimineata, in spital, din cauza unor afectiuni cardiace. Tundrea fusese internat, fiind suspectat de tuberculoza si astm

In 2004, Marcel Tundrea, omul condamnat pentru o crima pe care in permanenta a negat ca a comis-o, a obtinut rejudecarea cazului. Gratie unui procuror care a crezut ca poate fi vorba de o eroare judiciara. S-au facut teste ADN, s-a dezhumat cadavrul si a aparut socanta descoperire. Tundrea nu era criminalul. A fost eliberat, dar a inceput o noua lupta. De data aceasta. cu statul roman pentru despagubiri. Procesul a ajuns la Brasov acum doi ani. Instantele au mentinut achitarea, dar Inalta Curte a trimis dosarul spre rejudecare.

O noua infatisare urma sa aiba loc la Brasov, miercurea viitoare. Fostul condamnat a murit, insa, intre timp. A lasat o ultima declaratie, acelasi strigat al nevinovatiei sale.

Marcel Tundrea a inceput sa se simta rau inainte de sarbatori. S-a dus la Spitalul din Targu Carbunesti, unde a fost internat cateva zile. A fost plimbat intre spitale si in final trimis acasa. Dupa mai multe investigatii, o radiografie a aratat ca plamanii barbatului sangerau.

A fost internat de urgenta la Sanatoriul de Boli Pulmonare Dobita, dar s-a ajuns la concluzia ca trebuie dus la un spital din Bucuresti. Nu avea insa asigurare medicala si nici bani, asa ca a ramas la Dobita. Marti a facut ultimele declaratii. "Ma simt foarte rau. Nu pot sa respir, e o senzatie ciudata. Abia ma misc. Am proces, dar nu cred ca mai ajung. Doar Dumnezeu ma poate ajuta, pentru ca el stie ca sunt nevinovat", a spus Tundrea.

Acuzat de crima, condamnat pe nedrept

Drama lui Tundrea a inceput in iunie 1992, cand in albia paraului Valea Rea, din judetul Gorj, a fost gasit cadavrul unei fete de 14 ani. In cercul suspectilor intra, la scurt timp, si Marcel Ilie Tundrea. Verificat de oamenii legii, Tundrea declara in fata acestora ca s-a culcat cu o femeie exact in perioada comiterii asasinatului.

Imediat, Tundrea devine principalul suspect. Dovezile impotriva lui incep sa apara "pe banda rulanta". Sub unghiile si pe parul de pe picioare, criminalistii gasesc urme de vegetatie asemanatoare celor din zona in care a fost descoperit cadavrul Mioarei Gherasie. A urmat apoi declaratia unei vecine care l-a incriminat. Tundrea a fost condamnat la 25 de ani de puscarie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.