Tariceanu inteteste acuzatiile la adresa lui Basescu si arata un SMS de amenintare primit in perioada in care a schimbat reprezentantul PD din conducerea RAAPPS. Basescu ii cere sa faca publice toate probele pe care le are

Dupa ce biletul galben a fost facut public, premierul Calin Popescu Tariceanu a declansat o serie intreaga de acuzatii la adresa presedintelui Traian Basescu si a apropiatilor lui.

Atit in primele ore dupa ce Basescu a prezentat biletelul, cit si ieri. "Eu, ca premier, sint obligat sa nu ramin indiferent cind cel mai mare contribuabil din Romania sesizeaza posibile ilegalitati. Demersul presedintelui a fost doar pentru a ascunde ceea ce se intimpla la Cotroceni si in jurul lui", a aratat premierul ieri de la Calarasi, unde se afla in vizita de lucru.

Amenintari pe telefonul privat

Tariceanu spune ca a primit mai multe mesaje de amenintare pe telefonul privat. "Le-am primit cu ocazia schimbarilor facute in vara trecuta la RAAPPS, cind a fost demis directorul in functie, care era omul de casa al celebrului cuplu (Elena Udrea-Dorin Cocos - n.r.) care vad ca ocupa prima pagina a ziarelor din Romania. Eram amenintat ca se vor face dezvaluiri cu privire la anumite chestiuni pe care le invocau daca nu voi accepta ca el sa fie repus in functie. Nu am acceptat, pentru ca nu am nici un fel de teama in legatura cu nimic", a spus Tariceanu. El a precizat ca mesajele nu erau semnate. "Mafia nu semneaza cu numele", a afirmat premierul.

Acuzatii pe banda rulanta

Imediat dupa ce presedintele a scos biletelul, Tariceanu a iesit si el public aducind aminte de discursul lui Basescu la investirea in functie a ministrului Transporturilor. El l-a acuzat pe seful statului ca a dat atunci un semnal pentru inlesnirea cistigarii licitatiilor de drumuri pentru firmele apropiate lui. "Va aduc aminte ca dupa aceasta interventie s-a modificat caietul de sarcini la asfaltarea autostrazii Bucuresti-Pitesti si, surpriza, poate va aduceti aminte cine a cistigat. Firma cu restaurantul", acuza Tariceanu.

Regii asfaltului si Cocos

Mai tirziu, intr-o emisiune la Antena 3, premierul a continuat acuzele. In prima faza a amintit de o intimplare care se desfasura in spatele sau in timp ce se afla pe teren la inundatii. "Unul dintre regii asfaltului din Romania a venit, s-a dus la ministrul Transporturilor din acea vreme si i-a spus 'Sa traiti, m-am prezentat!>> Si i-a spus ministrul: 'Da>>. Zice: 'Mi-a transmis presedintele sa am grija de tine>>", a povestit Tariceanu, precizind ca era vorba despre democratul Gheorghe Dobre si de Dorinel Umbrarescu, patronul firmei de constructii Spedition UMB. Apoi a inceput acuzele pe tema RAAPPS.

"RAAPPS a fost unul din lucrurile pe care presedintele le-a dorit pentru familia Cocos, Udrea. (...) Deci, directorul de la RAAPPS a fost coleg de facultate cu domnul Cocos", a continuat Tariceanu.

O parte din mesajul de amenintare

"Draga Caline, Citeste pina la sfirsit. Avem inregistrari cu diferite persoane, domnul Petrovici, domnul nu stiu care. (Se pare ca e vorba despre Vlad Moisescu n.r.). Daca nu se revoca ultimele hotariri din Consiliul de Administratie la RAAPPS si nu sint schimbati directorii nou pusi de Stroe si Moisescu, atunci vom iesi cu toate dovezile pe televiziuni si ziare si vom face si plingeri penale oficiale cu probe multe si perfecte. Informare despre RAAPPS, presupun ca nu stii toate:..." (urmeaza celelalte trei parti ale mesajului, in care sint prezentate informatii pe care premierul nu a vrut sa le dezvaluie).

Traian Basescu cere dovezi

Reactia Presedintiei la acuzele premierului a venit imediat printr-un comunicat de presa, in care Traian Basescu ii cerea premierului "sa prezinte public dovezi in sprijinul celor afirmate". In plus, seful statului i-a cerut premierului sa transmita si Parchetului probele pe care le detine, dar sa ii si prezinte cererile de revocare ale ministrilor vinovati. "In cazul in care primul-ministru nu prezinta aceste dovezi, presedintele tarii considera ca afirmatiile facute sint fara acoperire si de natura sa distraga atentia opiniei publice de la propriile sale fapte", se arata in comunicat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.