Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat astazi pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, la doi ani de inchisoare, pentru uz de fals, si la plata a 150.000 de lei, cheltuieli judidiciare catre stat, cu posibilitate de apel, in dosarul infiintarii BID.

Apelul se poate face in cel mult 10 zile de la pronuntare, potrivit agentiei NewsIn. Vantu a fost condamnat doar pentru uz de fals, intrucat falsul s-a prescris in luna decembrie.

Pe tot parcursul procesului, procurorii i-au acuzat pe aparatorii lui Vantu ca tergiverseaza dosarul, pentru ca faptele sa se prescrie inainte de pronuntarea uneni sentinte. Mai mult, la termenul trecut, instanta a decis eliminarea incadrarii "in forma continuata" a acuzatiilor de fals si uz de fals.

Sorin Ovidiu Vantu a fost amendat de trei ori pentru ca ar fi dat "dovada de rea-credinta in exercitarea drepturilor sale procesuale". Magistratii care l-au sanctionat au sustinut ca "drepturile procedurale trebuie exercitate cu buna-credinta si potrivit scopului in vederea caruia au fost recunoscute de lege, iar partea care foloseste aceste drepturi in chip abuziv raspunde pentru pagubele pricinuite".

In dosarul infiintarii BID, Sorin Ovidiu Vantu a fost gasit, si in 2005, inaite de rejudecare, vinovat de fals si uz de fals, si condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, ca si acum.

Potrivit anchetatorilor, Vantu a declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, desi suma de 10 milioane de dolari virata pentru BID i-ar fi fost pusa la dispozitie de Nicolae Popa, partenerul sau de afaceri, care ar fi rascumparat-o de la FNI. in acest dosar apare si numele presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, care a detinut in momentul infiintarii BID, functia de presedinte.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.