Zeci de copii si batrani de la mai multe centre de asistenta sociala din Oradea vor manca, in zilele urmatoare, carnea mistretilor vanati de miliardarii Europei, pe domeniul omului de afaceri Ion Tiriac, de la Balc. Medicii sustin, insa, ca mistretul are o carne greu digerabila, nerecomandata nici batranilor si nici copiilor.

Ciprian Novac, purtator de cuvant in cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului Bihor, a declarat ca mistretii vor fi preluati in baza unui contract de sponsorizare. "Seful Centrului de Plasament numarul 2 Oradea, al Centrului de ingrijire pentru persoane adulte Ciutelec si al Centrului de Plasament pentru Copii Popesti au fost contactati in legatura cu o donatie constand in carne de vanat. Marti, au fost semnate contractele de donatie pentru peste 200 kg de carne", sustine Novac.

Dr. Cristian Geanta, din cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad, a declarat ca hranirea copilului sub doi ani cu carne de mistret e strict interzisa. "Nu recomandam nici hranirea copiilor si nici a batranilor cu aceasta carne. E o carne foarte grea, are un miros specific, datorat modului de viata in salbaticie", a declarat dr. Geanta.

Centrul de Plasament numarul 2 Oradea a primit 11 carcase de mistret, Centrul de ingrijire si asistenta Ciutelec, 7 carcase, iar Centrului de Plasament pentru Copii Popesti ii vor reveni 5 carcase de mistret.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.