Membrii comisiei de privatizare a Daewoo Automobile Craiova nu vor primi niciun ban pentru activitatea depusa. "Absolut toti membrii desemnati, prin hotarare, saptamana trecuta vor ramane in comisia de privatizare si niciun membru, nici macar cei care nu sunt ministri, nu vor fi platiti", a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, la finele ultimei sedinte a Executivului.

Tariceanu i-a convins pe ministrii Gheorghe Barbu si Radu Berceanu sa nu se retraga din comisie, gest pe care acestia l-au anuntat dupa o remarca acida facuta de presedintele Basescu la adresa ministrilor care se ocupa si de privatizari. "Miza este mult prea mare pentru ca decizii absolut strategice legate de modul in care se va privatiza compania sa fie lasate la nivel de functionari de rangul 2 sau 3 care nu pot sa ia singuri decizii si au in permanenta nevoie de aprobari, existand, in final, riscul depasirii intregului calendar stabilit pentru privatizarea companiei", a precizat Marinescu.

Alaturi de cei doi demnitari ai PD, din comisie mai fac parte ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (PNL), in calitate de presedinte, ministrul Economiei, Varujan Vosganian (PNL), presedintele AVAS, Teodor Atanasiu (PNL), consilierul de stat din Cancelaria premierului, Razvan Orasanu, si vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko (UDMR). Decizia de ieri survine dupa ce in presa a fost comentat critic faptul ca inalti demnitari au incasat anul trecut sume consistente ca indemnizatii pentru prezenta lor in comisiile de privatizare ale CEC si BCR. Pentru a domoli criticile, Varujan Vosganian a propus ca tot demnitarii sa se ocupe de privatizarea Daewoo, fara sa mai fie retribuiti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.