Fostul vicepremier George Copos a scapat inca o data de audierea in calitate de inculpat in dosarul Loteria. Magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie au constatat ieri, ca reprezentantii Ana Electronic (n.r. - patronata de fostul vicepremier) n-au fost citati corespunzator, iar in consecinta au amanat sedinta de judecata pentru data de 15 februarie a.c. Mai mult decat atat, George Copos nici macar nu s-a prezentat la proces, deoarece a fost sfatuit de catre avocatul sau, Gheorghe Diaconescu, care a anticipat ca magistratii vor amana sedinta de judecata.

Un alt motiv de amanare a fost acela ca un alt acuzat din dosar, respectiv Stelian Ioan Ratiu, se afla inca internat in spital, fiind in convalescenta. Reamintim ca la termenul trecut, Copos ar fi trebuit sa fie audiat ca inculpat, dar atunci aparatorul sau a ridicat mai multe exceptii care, ulterior, au fost respinse ca neintemeiate.

Potrivit rechizitoriului administrat in cauza, George Copos, actionar la grupul de firme Ana, a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie ce au produs un prejudiciu estimat de procurori in jurul sumei de un milion de euro. Anchetatorii sustin ca toate aceste fapte au fost savarsite cu concursul lui Nicolae Cristea, fostul director general al Companiei Nationale Loteria Romana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.