Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) i-a atacat in instanta cererea lui Gigi Becali, prin care acesta cere despagubiri statului, in dosarul in care latifundiarul din Baneasa a fost actionat in judecata de catre OPSPI din cauza nerespectarii obligatiilor contractuale asumate la Uzina Mecanica Dragasani.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pentru 14 februarie acest dosar, deoarece partile trebuie sa ia la cunostinta noile acte depuse instantei. Avocatul lui Becali, Catalin Ciubota, a declarat ca despagubirile pe care "razboinicul luminii" le cere statului, reprezinta daunele cauzate de faptul ca Becali nu si-a putut dezvolta afacerea datorita instituirii unor sechestre pe conturile uzinei. OPSPI i-a actionat in judecata pe George Becali si Asociatia Salariatilor (PAS) si a cerut anularea contractului de vanzare-cumparare a Uzinei Mecanice Dragasani prin care acestia au devenit in 2004, proprietarii fabricii de armament, platind in schimb suma de 139 de miliarde de lei vechi.

Reprezentantii OPSPI acuza PAS-ul si pe Gigi Becali, ca nu si-au respectat obligatiile asumate, adica nu au facut investitii de trei milioane de euro, asa cum au semnat in contractul de privatizare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.