Primii medici romani ar putea sa lucreze in spitalele din Franta incepand din toamna, cererile acestora urmand sa fie analizate de Asociatia pentru Cercetarea si Instalarea Medicilor Europeni, singura structura responsabila sa centralizeze respectivele documente. Un numar de 60 de doctori romani de toate specialitatile au fost ieri, in prima zi de primire a cererilor, in centrul din Cartierul francez, iar alte zeci au anuntat ca vor trimite solicitarile prin internet.

Potrivit lui Sophie Leroy, presedintele Asociatiei pentru Cercetarea si Instalarea Medicilor Europeni, evaluatorii, vor revenii peste doua luni, iar in cel mult sase, primii doctori din Romania isi vor incepe activitatea intr-o unitate sanitara franceza. Leroy a mai precizat ca Asociatia pe care o conduce recruteaza medici cu diploma si vorbitori de limba franceza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.