Fostul premier dorea sa-i faca investitori in Romania pe miliardarii de la Balc

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, luni, la Radio Guerilla, ca oamenii de afaceri straini care au participat la vanatoare a de la Balc ar fi trebuit sa treaca si pe la Bucuresti pentru a discuta posibilitatea incheierii unor contracte de investitii in tara noastra.

"Cred ca ar fi fost util ca cei care au fost mentionati de presa de atatea ori ca niste oameni extrem de importanti nu doar sa vina si sa faca aceasta vanatoare, ci de la Balc ar fi trebuit sa vina astazi (luni n.r.), maine, saptamana asta la Bucuresti, pentru a dezvolta anumite afaceri, investitii si asa mai departe", a spus Adrian Nastase, explicand ca scopul pe care vanatoarea de la Balc ar fi trebuit sa-l aiba este acela ca "prin intermediul acestui tip de evenimente ar trebui sa fie adusi in Romania, pentru investitii, niste oameni care sa mearga la diferite ministere, sa se intalneasca cu primul ministru, eventual cu presedintele, sa discute despre unele investitii".

Fostul lider al PSD este de parere ca ceea ce ne lipseste este "intelepciunea de a gasi modalitatile prin care sa aducem in Romania cat mai multi investitori", aceasta fiind adevarata problema, "problema competivitatii noastre" care in opinia sa, "e mult mult mai importanta decat biletelul trimis eventual de Tariceanu lui Basescu".
Adrian Nastase a spus ca nu a participat la vanatoarea care a avut loc la Balc, dar a precizat ca nu s-a lasat de aceasta pasiune a sa, in ciuda unor zvonuri care spuneau ca acest lucru ar fi posibil tocmai pentru a nu mai atrage atentia asupra sa. "Nu este bine sa adaug cumva o anumita tensiune pe vanatoarea asta, care in mod evident este privita cu lupa, foarte atent de catre societatea civila, de catre ziaristi", a spus fostul premier, motivandu-si absenta de la partida de vanatoare care s-a incheiat cu peste 160 de mistreti ucisi.

In 2005, Adrian Nastase a fost subiectul unor articole de presa foarte critice din cauza uciderii a 24 de mistreti la o partida de vanatoare la Balc, partida considerata de organizatiile de protectie a animalelor un adevarat masacru. Insistand pe tema vanatorii si asupra faptului ca opinia publica a condamnat in mai multe randuri ceea ce s-a petrecut la Balc, Adrian Nastase a afirmat ironic: "Probabil ca se vor schimba modalitatile in care se vor face vanatorile de acum inainte, probabil va fi un fel de paintball cu tinte mistreti. Totusi, Nastase a spus ca nu vrea sa apere acest tip de vanatoare, mai ales ca stie de existenta unor argumente impotriva ei, dar a explicat ca "oricum, vanatoarea se practica de foarte mult timp, nu numai in ultimii ani, in Romania".

In acest sens, Adrian Nastase a adus aminte de Ungaria si Austria, tari in care acest tip de vanatoare este destul de raspandit, explicand ca in opinia sa, "oamenii aceia (unguri si austrieci n.r.) stiu mai bine decat noi sa valorifice anumite oportunitati". Sportivi, oameni de afaceri si politicieni din Europa au participat, la sfarsitul saptamanii, la o partida de vanatoare pe domeniul Balc, la invitatia omului de afaceri Ion Tiriac. (


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.