Sperietoarea care a dus la dezvaluirea povestii biletelului lui Tariceanu, raportul privind contractele semnate de Elena Udrea cu RAAPPS, va fi data astazi publicitatii. „Cotidianul“ va prezinta citeva detalii din acest document

Raportul Corpului de Control al primului-ministru a investigat modul in care cabinetul de avocatura al Elenei Udrea a semnat contracte de asistenta juridica cu RAAPPS si mai apoi s-a achitat de ele. Surse guvernamentale spun ca raportul va arata ca fosta consiliera prezidentiala nu a cistigat nici un proces si s-a prezentat doar o data in fata instantei in cele 12 cazuri pentru care a acordat asistenta juridica. Aceleasi surse spun ca respectivele contracte semnate de Elena Udrea cu RAAPPS sint legale, dar nu pot fi justificate din punctul de vedere al oportunitatii si moralitatii.

Doar o data in instanta

Raportul arata ca aceste contracte nu trebuiau semnate, pentru ca era vorba despre procese foarte usoare, pentru care nu era nevoie de avocat, juristii Regiei putindu-se ocupa de cazuri foarte bine. A fost vorba de spete care vizau contestatii la executare, faliment sau pretentii, pentru care nu este necesara angajarea unei firme de avocatura. "Nimeni nu a putut gasi justificarea semnarii contractelor, mai ales ca pina la urma tot juristii angajati ai RAAPPS s-au ocupat de cele mai multe procese. Elena Udrea s-a prezentat o singura data in fata instantei, la judecarea pe fond a unui litigiu, desi ea se obligase prin contract sa se ocupe si de apel, si de recurs", spun sursele citate.

Competenta, sub semnul intrebarii

Intrucit a pierdut toate procesele pentru care a incasat bani de la Regie, se pune problema recuperarii acestor sume. "In raport se recomanda RAAPPS sa ceara despagubiri avocatei pentru ca nu a reusit sa apere interesele Regiei", spun sursele. Problema este ca Regia a iesit in pierdere de doua ori, o data ca a pierdut procesele si a trebuit sa plateasca partii adverse chiar si sume de bani, si apoi pentru ca a platit Elenei Udrea onorariile din contracte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.