Fosta sefa a cancelariei prezidentiale reaprinde scandalul dintre Basescu si Tariceanu

Elena Udrea a reconfirmat, in ultimele doua zile, faptul ca este bratul inarmat al Palatului Cotroceni, in lupta pe care presedintele Romaniei o poarta pentru inlaturarea lui Tariceanu de la Palatul Victoria. Joi seara, cu 12 ore inainte de inceperea Congresului extraordinar al PNL, Udrea a declarat ca pe vremea cand lucra la Cotroceni ar fi vazut un bilet in care Tariceanu ii cerea lui Basescu sa-l ajute pe omul de afaceri Dinu Patriciu, aflat atunci sub ancheta penala.

Potrivit Elenei Udrea, premierul ar fi scris cu propria mana aceasta "scrisoare pierduta". Ieri-dimineata, Tariceanu a negat acuzatiile fostei sefe a cancelariei prezidentiale. sase ore mai tarziu a aparut in scena si presedintele Basescu, care a parut ca o confirma pe Udrea, spunand: "cert exista ceva". in final, Basescu a adaugat ca biletelul buclucas va fi cautat in arhiva Administratiei Prezidentiale.

Tariceanu acuza instaurarea statului politienesc

Premierul a lansat un atac dur la adresa lui Traian Basescu in discursul tinut in fata congresului PNL. Liderul liberal l-a acuzat pe presedintele Basescu ca refuza reformarea serviciilor secrete. "stiti cati bani se cheltuiesc pentru interceptari inutile de convorbiri telefonice? Zeci de milioane de euro", a declarat primul-ministru.

Biletul otravit i-a incins pe Basescu si pe Tariceanu

Elena Udrea sustine ca premierul i-ar fi trimis presedintelui o scrisorica in care cere protectie pentru Dinu Patriciu, aflat atunci sub ancheta penala.

Declaratiile facute joi seara de Elena Udrea la postul de televiziune Antena 3 au dus imediat la o noua escaladare a conflictului dintre premierul Tariceanu si presedintele Basescu.

"Mi-amintesc cand lucram la Cotroceni ca (…) am primit o scrisoare chiar de la domnul Tariceanu, in care-i cerea domnului presedinte Traian Basescu, in scris, sa intervina la Parchetul General pentru domnul Patriciu si anexa in spatele acelei hartii date despre proces si firma Rompetrol. Mi-amintesc ca am mers la domnul presedinte si i-am dat hartiile si nu mi-am dat exact seama cum trebuia sa procedez si dansul le-a luat si le-a aruncat dupa mine si-a spus ca asa inteleg mafiotii sa conduca tara si sa conduca guvernul", a relatat Elena Udrea, joi seara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.