Liderii principalelor partide politice din Iasi, doi politicieni de frunte, anume primarul PSD Gheorghe Nichita (foto) si presedintele PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, au fost exmatriculati de la universitate. Decizia de exmatriculare a fost luata de prof. dr. Dumitru Oprea, rector al Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, lider al Partidului Liberal Democrat. Este vorba de excluderea lui Gheorghe Nichita de la doctorat, unde se inscrisese cu ceva vreme in urma, si excluderea lui Relu Fenechiu de la cursurile de student la master. Interesant este faptul ca prof. Oprea este ex-PNL-ist, actual lider local PLD si deja si-a anuntat intentia de a candida pentru Primaria Iasi, iar acelasi lucru l-a facut in urma cu cativa ani si Relu Fenechiu.

"Motivele excluderilor au fost neindeplinirea obligatiilor legale ce le reveneau. Nu s-au mai ocupat deloc de viata academica si nici nu si-au platit cursurile la care - de fapt - nici nu au participat. Studiile de doctorat dureaza pana la opt ani, sase ani cu finantare si doi cu taxa, iar Gheorghe Nichita avea deja noua ani, perioada in care ar fi putut face cerere de intrerupere pentru o perioada de maximum trei ani, dar nu a facut asa ceva si - conform regulamentului Universitatii - a fost exmatriculat. Mentionez ca deciziile nu au nici o legatura cu politica", a explicat rectorul Oprea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.