Cererea lui Benyatov, amanata pentru vineri

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Katalin Kibedi, a declarat ieri, ca ancheta Comisiei de la Cotroceni privind eventuala cercetare a ministrului telecomunicatiilor, Zsolt Nagy (foto), in dosarul privatizarilor strategice, nu a fost incheiata. De asemenea, secretarul de stat a precizat ca "ceea ce face comisia nu este public, doar rezultatul, care va fi trimis presedintelui".

Comisia prezidentiala speciala pentru analizarea unor posibile infractiuni de catre ministrii Zsolt Nagy si Codrut seres a fost convocata la inceputul lunii decembrie. Fostul ministru al economiei a scapat insa de verificari deoarece, prin decretul de revocare semnat de presedintele Basescu, el nu mai intra sub incidenta legii raspunderii ministeriale. insa Nagy, in cazul in care presedintele Basescu va considera ca trebuie sa inceapa urmarirea sa penala, risca suspendarea din functia de ministru.

In dosarul privatizarilor, Nagy este acuzat savarsirea unor actiuni care aduc atingere singurantei nationale, dupa cum a anuntat Parchetul la momentul la care a cerut Presedintiei acordul pentru inceperea urmaririi penale a lui Zsolt Nagy. insa anchetatorii nu au precizat concret care sunt faptele propriu-zise. in acelasi dosar, este acuzat de fapte de spionaj si Vadim Benyatov Don, care a revocat mandatul sau de arestare inca de la inceputul lunii decembrie.

Aceasta revocare care se judeca la inalta Curte de Casatie si Justitie a fost din nou amanata ieri, pentru ca aparatorii americanului sa primeasca o transcriere a inregistrarii sedintei de marti, copie pe care au solicitat-o deoarece, spun ei, din cauza unor omisiuni ale grefierului, instanta a respins cererea de recuzarea a completului facuta in acel moment. Potrivit avocatilor lui Benyatov, din consemnarile grefierului lipsea detaliul privind prezenta judecatoarei Valeria Dumitrache in alta sedinta care a avut ca subiect mandatul lui Vadim Benyatov.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.