Dosarul in care Cosmin Popescu, secretar de stat in Ministerul Economiei il acuza pe fostul ministru Codrut Seres de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, va fi instrumentat in continuare de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 si-a declinat competenta in acest caz. La finele anului trecut, Cosmin Popescu a formulat o plangere penala impotriva lui Codrut Seres, acuzand ca acesta "sta la baza cercetarii sale de catre DNA". Potrivit unor surse, motivul pentru care anchetatorii de la Sectorul 1 si-au declinat competenta l-a constituit calitatea de parlamentar detinuta de Seres.

Reamintim ca intr-un alt dosar, secretarul de stat Cosmin Popescu a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi incercat sa-l ajute pe Ionel Mantog - fost secretar de stat pe probeleme de minerit, sa scape de acuzatiile de coruptie. Astfel, Popescu va fi judecat pentru fals intelectual si favorizarea infractorului. Anchetatorii spun ca in caliatate de secretar de stat in cadrul MEC, Cosmin Popescu ar fi solicitat ministrului Seres emiterea Ordinului 534/0408/2006 pentru efectuarea unui control al activitatii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, avand ca tema incheierea conventiilor de schimb si reconstructia imobilului pentru familia Mantog.

Ulterior, asa cum sustin procurorii, Popescu ar fi predat membrilor comisiei din cadrul ministerului, pentru a fi semnat, un raport cu date nereale, ce avea ca scop a-l favoriza pe Mantog si de a zadarnici cercetarile in dosarul in care acesta din urma era anchetat de DNA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.