Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat, ieri, pentru data de 5 februarie, judecarea dosarului in care generalii in rezerva Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac sunt acuzati de tentativa de omor deosebit de grav. Motivul invocat este lipsa martorilor, parti civile si vatamate. Tot ieri instanta a admis cererea de vizionare a unui CD depus in instanta de presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989, Teodor Maries.

In acest dosar generalii Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac au fost condamnati, in 1999, la 15 ani de inchisoare, fiind acuzati de omor deosebit de grav. Victor Athanasie Stanculescu adjunct al ministrului Apararii, in decembrie 1989, si Mihai Chitac, fost sef al trupelor chimice, au fost acuzati de moartea a 72 de persoane si ranirea altor 253 in zilele revolutiei de la Timisoara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.