Negocierile purtate ieri intre reprezentantii Primariei Giurgiu, cei ai Asociatiei Nationale a Carausilor si cei ai Prefecturii referitoare la taxele din vama Giurgiu au esuat. Taxa de tranzit si cea de ecologizare au ramas suspendate pana la intrunirea Consiliului Local Giurgiu.

Reprezentantii transportatorilor din Romania au anuntat insa ca vor ataca in instanta hotararea Consiliului local Giurgiu privind instituirea taxei de tranzit. In privinta taxei de ecologizare, vicepresedintele Uniunii Transportatorilor a spus ca vor fi demarate o serie de actiuni publice, pentru informarea opiniei publice in legatura cu necesitatea anularii acestei taxe.

Primarul orasului Giurgiu, Lucian Iliescu, a fost invitat ieri la Guvern, unde urma sa fie analizata situatia creata, pentru gasirea unei solutii. Inaintea acestei intalniri, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Primaria Giurgiu trebuie sa inteleaga faptul ca mentinerea taxelor de ecologizare si tranzit in Vama incalca spiritul Uniunii Europene. "Integrarea in UE inseamna practic desfiintarea granitelor intre tarile membre. Prin urmare, aceste taxe, chiar daca ele sunt aducatoare de venituri la bugetul consiliului local, pot fi cu greu justificate in fata cetatenilor si a contribuabililor", a explicat seful Executivului.

"Am intrat in UE nu pentru a avea in continuare bariere, vami, taxe, ci tocmai pentru ca facem parte acum dintr-o comuniune de state in care se aplica aceleasi reguli. Aceste lucruri dispar", a mai spus Tariceanu.

Zeci de autocamioane romanesti, turcesti si bulgaresti au blocat vama Giurgiu, in noaptea de sambata spre duminica, soferii fiind nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxe de ecologizare si de tranzit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.