Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, s-a aratat, ieri, iritat de declaratiile lui Aristotel Cancescu, sustinand ca demersurile de vanzare a castelului nu respecta legea. Iorgulescu a declarat, potrivit Mediafax, ca avocatii lui Dominic de Habsburg nu respecta legea facand o prima oferta de vanzare Consiliului Judetean Brasov. Mai mult decat atat, suma de achizitie vehiculata este "indecent de mare".

"Chestiunea nu are nicio acoperire. Pana nu exista o solicitare scrisa de vanzare a Castelului Bran, adresata MCC, totul este o simpla discutie informala. Nu sunt impotriva faptului ca intr-o faza ulterioara castelul sa fie cumparat de Consiliul Judetean Brasov, dar nu se respecta procedurile legale, respectiv necesitatea ca oferta initiala sa fie adresata MCC, care trebuie sa-si exercite dreptul de preemptiune", a declarat Iorgulescu, citat de Mediafax.

Negocierile pentru cumpararea Castelului Bran trebuie purtate de catre MCC si nu de Consiliul Judetean Brasov. "Suma solicitata, 60 de milioane de euro, mi se pare exagerat de mare in raport cu valoarea Castelului Bran. S-a discutat despre instrainarea domeniului Peles, respectiv trei castele, la nivelul a 30 de milioane euro. Dublul acestei sume pentru Bran mi se pare mult exagerat. Pretul este indecent de mare in raport cu valoarea reala a castelului", a sustinut Adrian Iorgulescu.

Mai mult, acesta a explicat ca MCC nu poate sa sprijine cumpararea castelului, asa cum a sugerat Aristotel Cancescu. "Este discutabil daca MCC poate sa dea bani pentru o alta institutie. Pot sa cumpar castelul pentru a deveni un bun al statului, nu pentru a-l instraina", a mai spus Iorgulescu, precizand ca in momentul in care va primi o adresa oficiala de vanzare a Castelului Bran va face o nota in Guvern.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.