Magistratii Tribunalului Municipiului Iasi vor incepe astazi judecarea cazului in care fostul prefect de Iasi - Radu Prisacaru a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la luare de mita, alaturi de Flavius Ionita, seful Agentiei Domeniului Statului (ADS) (n.r. - deferit justitiei pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, avocatul Toni Baltag (n.r. - invinuit in acelasi dosar pentru savarsirea infractiunii de complicitate de luare de mita si complicitate la dare de mita) si Cristian Maftei - administrator al unor societati comerciale din Iasi care va fi judecat pentru savarsirea infractiunii de complicitate de luare de mita, complicitate la dare de mita si fals in declaratii in scopul unei fapte de coruptie.

Reamintim ca cei patru au fost arestati prevenitiv la inceputul lunii septembrie a.c., in urma unui denunt formulat impotriva lor in 17 august a.c., de catre sotul decanului Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF Iasi, Norina Fornea. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dorin Fornea se plangea de faptul ca prefectul si seful Agentiei Domeniilor Statului Iasi ar fi cerut sa le doneze cu titlu gratuit trei hectare de teren din cele 20 de hectare pe care trebuiau sa i le retrocedeze.

Anchetatorii spun ca Prisacaru si Ionita urmau sa primeasca mita de la denuntator prin intermediul unei terte persoane, Cristian Maftei, cunoscut al prefectului. Atat fostul prefect Radu Prisacaru, cat si celelalte trei persoane care fac obiectul dosarului de cercetare penala au negat ca sunt vinovate, afirmand ca totul nu este altceva decat o inscenare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.